Sinoćnji trening nogometaša Varaždina na stadionu Varteksa protekao je u dobrom ozračjuionu Foto: Dražen Novosel

Nogometaši Varaždina,uz pomoć brojnih navijača, večeras u lov na Prvu HNL

| 2.6.2018. u 07:00h | Objavljeno u Sport

Na stadionu Varteksa, od 19 sati, večeras će se igrati uzvratna kvalifikacijska utakmica za popunu Prve HNL između Varaždina i Istre 1961. Prvi susret, koji je odigran u srijedu u Puli, na stadionu Aldo Drosina,završio je pobjedom Istre 1961, rezultatom 3:1, iako su Varaždinci poveli 1:0, golom Domagoja Drožđeka u 10. minuti i nakon toga još dva puta pogađali okvir domaćeg gola (Drožđek i Golubar).

Umjesto da su postigli barem još jedan gol, Varaždinci su primili izjednačujući gol u 55. minuti kada je Golubar, nakon ubačaja iz slobodnog udarca, pogodio glavom mrežu vlastitog gola nemoćnog Nevistića.

U 64. minuti Istra 1961 je povela golom Aljoše Vojnovića, a konačnih 3:1 postavio je Goran Roce u 88. minuti susreta. U varaždinskom drugoligašu vjeruju da su večeras sposobni nadoknaditi rezultatski zaostatak i plasirati se već sljedeće sezone u Prvu HNL.

Momčad Varaždina je sinoć, u terminu odigravanja današnjeg susreta, odradila i posljednji trening pred utakmicu, na kojem su radili svi igrači, s obzirom da nema ozlijeđenih ili kartoniranih.

Momčad Varaždina imat će večeras i veliku podršku s tribina, s obzirom da je zapadna tribina, koja prima oko 4 500 gledatelja već rasprodana, pa se još mogu kupiti ulaznice za istočnu tribinu po cijeni od 20 kuna.

- Vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača nadoknaditi rezultatski zaostatak. Neće biti lako, Istra 1961 je u prednosti, ali nemamo što izgubiti. Vjerujem da ćemo od prve minute juriti na gol Istre 1961 i učiniti sve da ipak izborimo Prvu HNL - naglasio je trener Varaždina Mario Kovačević.