Noćas u ponoć u Varaždinu će startati 43. Novogodišnja utrka

| 31.12.2021. u 09:36h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska sportska tradicija se nastavlja. Noćas u ponoć, na prijelaz iz jedne godine u drugu, u Varaždinu će startati 43. Novogodišnja utrka.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, suorganizaciji Atletskog kluba „Sloboda“ i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, točno u ponoć iz centra Varaždina utrčat će se u 2022. godinu.

Start i cilj 4,6 kilometara duge utrke gradskim ulicama i trgovima je ispred Gradske knjižnice. Podjela startnih brojeva bit će i večeras od 21 do 23 sata u neposrednoj blizini starta.

U skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama, prilikom podizanja startnog broja, natjecatelji trebaju pokazati EU digitalnu COVID potvrdu, važeći negativni brzi antigenski test, važeći negativni PCR test ili potvrdu o preboljenju. Organizator ne osigurava testiranje prije utrke.

Nagrade za ukupni poredak u utrci su 700 kuna za prvo mjesto, 500 kuna za drugo i 300 kuna za treće te nagrade za najbolje hrvatske trkače, 600 kuna za prvo mjesto, 400 kuna za drugo i 200 kuna za treće mjesto. Nagrade po kategorijama su medalje.

Prije godinu dana Novogodišnja utrka nije mogla biti održana zbog tadašnje epidemiološke situacije. U Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina stoga su sretni što nakon jednogodišnje stanke mogu ponovo biti tradicionalno dobri domaćini trkačicama i trkačima koji u Varaždinu na jedinstven način započinju novu, sportsku godinu.

Naravno, uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera. Novogodišnja je utrka u posljednjih nekoliko godina rasla po broju natjecatelja o čemu svjedoči i rekordnih 550 sudionika u posljednjem održanom izdanju 1. siječnja 2020. godine.