Start i cilj Novogodišnje utrke bit će na Trgu kralja Tomislava

Noćas u ponoć start 42. varaždinske Novogodišnje utrke

| 31.12.2019. u 11:06h | Objavljeno u Sport

Prvi sportski događaj u Hrvatskoj u 2020. godini već je tradicionalna varaždinska Novogodišnja utrka, ujedno i prva utrka Kupa sjeverozapadne Hrvatske. 42. izdanje ovog natjecanja organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji s Atletskim klubom „Sloboda” te pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Važna novost od ove godine bile su isključivo online prijave, tako da prijave na licu mjesta više neće biti moguće, istaknula je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina. Prijavilo se 640 trkača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Podjela startnih brojeva odvijat će se uoči same utrke, večeras od 21 do 23:30 sati na obilježenom mjestu u neposrednoj blizini starta na Trgu Kralja Tomislava, odnosno u prostoriji u sklopu bivše Varteksove robne kuće. Ruta utrke je standardna od 4,8 kilometara, a trkačima se ove godine priključuju i nordijski hodači, također na istoj ruti. Okupljeni će trčeći i hodajući u Novu godinu krenuti točno u ponoć s Trga kralja Tomislava, gdje je ujedno i cilj utrke.

- Ruta prolazi kroz Franjevački trg, Ulicu Andrije Kačića Miošića, Stanka Vraza, Zrinskih i Frankopana, Miroslava Krleže, Zagrebačku, Cesarčevu, Preradovićevu, Trg bana Josipa Jelačića, Ulicu Vladimira Nazora, Stanka Vraza, Kačića Miošića, Franjevački trg i cilj na Trgu kralja Tomislava – objasnila je Sitar.

Za svakog sudionika utrke organizatori su pripremili dry-fit majicu s logom utrke, unikatnu finišersku medalju, startni broj, elektronsko mjerenje vremena te after party uz DJ-a, piće i grickalice u sportskoj dvorani „Varaždin” u Graberju. Proglašenje pobjednika slijedi po završetku utrke i to samo u apsolutnim kategorijama, posebno muškoj i posebno ženskoj. Za najuspješnije su osigurane vrijedne novčane nagrade: 300 eura za prvo, 200 eura za drugo te 100 eura za treće mjesto.

U ime pokrovitelja, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok poželio je svim natjecateljima dobru zabavu na ovom velikom sportskom događaju.

- Grad Varaždin svake godine organizira doček Nove godine, a sastavni dio dočeka je i naša tradicionalna međunarodna Novogodišnja utrka po kojoj smo i poznati, kako u Hrvatskoj, tako i šire. Siguran se da će i ove godine okupiti velik broj natjecatelja, a svima zajedno želim puno uspjeha i dobru zabavu na ulasku u novu 2020. godinu – rekao je Čehok.

Zajednica Sportskih udruga Grada Varaždina upućuje apel svim građanima da ne koriste pirotehnička sredstva, odnosno da ne bacaju petarde. Na dočeku, kao i na samoj utrci, nalazi se mnoštvo ljudi, kako natjecatelja, tako i gledatelja, a ne smiju se zaboraviti mala djeca i životinje za koje takva vrsta buke može imati veoma opasne posljedice. Stoga se mole građani da uvaže ovaj apel i učine novogodišnju noć sigurnu za sve okupljene.