NK ZADRUGAR Špikić: Veselimo se prvom mjestu, ali na proljeće nas čeka težak posao

Martin Novosel | 11.12.2023. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Nakon prvih devet kola Prve županijske nogometne lige, činilo se da Plitvica iz Selnika ide prema sigurnom prvom mjestu na kraju jesenskog dijela prvenstva.

Međutim, zaredala su tri poraza u nizu, a jedan od tih poraza dogodio se u utakmici protiv Zadrugara iz Hrastovskog na domaćem terenu, momčadi koja je nakon toga preuzela vodeće mjesto na tablici i koja je to, prvo mjesto,sasvim zasluženo osigurala do početka proljeća jer imaju najbolji napad lige i ponajbolju obranu.

Na putu do jesenske titule, velike zasluge idu na račun trenera Velimira Špikića koji je prije angažmana u Zadrugaru trenirao ludbrešku Podravinu.

- Nismo imali planove i ambicije da idemo na prvo mjesto i u Elitnu ligu, jednostavno smo htjeli odigrati najbolje što smo mogli, a rezultati bi trebali doći sami. Došao sam početkom prošle sezone i rekao da ne možemo odmah očekivati nekakav rezultat jer to ne ide preko noći, već ćemo biti konkurenti za jedno dvije ili tri godine, ali došlo je brže nego što smo očekivali i ovu polusezonu uspjeli smo prestići sve ekipe koje su trebale biti ispred nas, poput Plitvice (G), Zelengaja, Mladosti (S) i Plitvice (S) koje su se prošle sezone borili za naslov i imaju ambicije plasirati se u Elitnu ligu. Ipak, spletom okolnosti, počeli smo jako dobro igrati i puno zabijati, dali smo najviše golova u ligi i neke stvari su nam se otvorile. Cijela ekipa je puno zrelija nego prošle sezone i malo smo iznenađeni ovim rezultatom, a polusezonu smo odigrali bez poraza - istaknuo je Špikić.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti....