NK Varteks Foto: Martin Novosel

NK Varteks ipak ne ostaje u 3. HNL Istok, kreću pripreme za 4. HNL Čk-Vž

NK Varteks | 14.7.2018. u 16:49h | Objavljeno u Sport

Ono što se potiho najavljivalo, na kraju se ipak nije ostvarilo. NK Varteks će u novu sezonu ipak krenuti kao član Međužupanijske nogometne lige Čakovec – Varaždin.

- Prije nešto više od mjesec dana primili smo usmeni upit od strane povjerenika za natjecanje 3. HNL Istok bismo li prihvatili igranje u 3. HNL, obzirom na činjenicu da se liga ne može popuniti od strane onih momčadi iz četvrtih liga koje su plasmanom zaslužile ulazak u ligu. Izvršni odbor kluba donio je pozitivnu odluku po tom pitanju, obzirom da se radi o izvanrednoj situaciji u tom rangu natjecanja. Na kraju, nakon mjesec dana očekivanja službene potvrde i informacija od strane odgovornih osoba saveza „da sve ide u tom smjeru“, jučer smo dobili samo dokument bez ikakvog dopisa od strane povjerenika 3.HNL Istok sa sastavom klubova trećih liga, gdje nema Varteksa, već su u ligu plasirani klubovi iz osječkog područja. Moram priznat da nas je iznenadio takav šturi dopis, jer su nas požurivali da predamo što prije papire za licenciranje u 3. HNL - kazao je Mladen Vuradin, predsjednik NK Varteksa.

Pripremni period je trebao započeti u petak 13. srpnja, no obzirom da do navedenog datuma nije bilo informacije o sastavu liga, u klubu su odlučili pomaknuti početak priprema za koji dan. Napominju da su još u pregovorima oko mjesta odigravanja službenih utakmica, obzirom da jedino stadion Varteks i stadion Sloboda omogućavaju korektne uvjete za nastup u rangu 4. HNL.