NK Varaždinu u prvom krugu izdana licenca za Prvu HNL za iduću sezonu

| 20.5.2020. u 11:42h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Varaždin u prvom je krugu dobio licencu od Hrvatskog nogometnog saveza za natjecanje u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi u sezoni 2020/21, objavili su iz kluba na svom službenom facebook profilu, a nakon toga stigla je i potvrda iz kancelarije Hrvatskog nogometnog saveza.

Za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku „A“ i „B“ iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i stručnog osoblja, Pravni i Financijski, navodi se u dopisu iz Saveza.

Prema tome, Nogometni klub Varaždin zadovoljio je sve kriterije za izdavanje licence već u prvom krugu, a da bi i slijedeće sezone bio sudionik najeltnijeg ranga hrvatskog klupskog natjecanja, a za što je dobio licencu, u preostalih 10 kola trebat će sačuvati prvoligaški status.

Kako je objavljeno na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza po zaprimljenim molbama klubova – tražitelja licence i njihove dokumentacije, Odjel za licenciranje klubova HNS-a, odnosno svaki od stručnjaka za pojedinu skupinu kriterija, ocjenjivao je da li tražitelji licence ispunjavaju kriterije i druge uvjete za dobivanje licence propisane Pravilnikom.

Odjel za licenciranje HNS-a je prije podnošenja izvješća Komisiji za licenciranje HNS-a - tijelu 1. stupnja svim tražiteljima licence dostavljao redovite i vrlo iscrpne povratne informacije o statusu ispunjenja kriterija i preporuke za uklanjanje nedostataka s dodatnim rokovima.

Komisija za licenciranje HNS-a obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi - tražitelji licence, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih podataka i informacija te sukladno Pravilniku donijela odgovarajuće odluke o licencama:

Izdane licence za I. HNL za 2020./21.:

1. GNK DINAMO
2. HNK GORICA
3. HNK HAJDUK
4. NK ISTRA
5. NK LOKOMOTIVA
6. NK OSIJEK
7. HNK RIJEKA
8. SNK SLAVEN
9. HNK ŠIBENIK
10. NK VARAŽDIN

Na odluke Komisije za licenciranje, u roku od 8 dana od primitka odluke, odnosno do 28. svibnja 2020. klubovi kojima je odbijena molba za licencu(e) mogu podnijeti žalbu. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja - Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 15. lipnja 2020. , navodi se na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Varaždin bi susret 27. kola HT Prve lige trebao odigrati protiv Dinama na svom stadionu u subotu, 6. lipnja, od 21 sat i 5 minuta. U 28. kolu Varaždin će ugostiti Rijeku, u petak,12. lipnja, od 18.55 sati. U 29. kolu Varaždin očekuje gostovanje na Poljudu i susret s Hajdukom, u utorak,16. lipnja, od 18.55 sati, dok će u 30. kolu varaždinska momčad biti domaćin Istri 1961, u subotu, 20. lipnja, od 21.05 sati.

I 31. kolo Varaždinu donosi domaćinstvo još jednom direktnom konkurentu u borbi za ostanak, Interu iz Zaprešića, a utakmica je na rasporedu u četvrtak, 25. lipnja od 18.55 sati. U 32. kolu Varaždin odlazi u goste Lokomotivi, a susret je planiran u utorak, 30. lipnja od 18.55 sati, 33. kolo u subotu 4. srpnja u 21.05 sati donosi susret sa Slaven Belupom u Varaždinu, 34. kolo ponudit će u petak, 10. srpnja gostovanje u Velikoj Gorici i nadmetanje s Goricom od 20 sati.

U 35. kolu u subotu, 18. srpnja Varaždin će od 18.55 sati ugostiti Osijek, dok će u posljednjem, 36. kolu Varaždin biti gost Dinama u subotu 25. srpnja, od 21 sat, kada će se igrati i sve ostale utakmice 36. kola.