NK Varaždin uoči nedjeljne utakmice: Želimo pokazati da smo bolji od Slavena u ovom trenutku

| 15.7.2022. u 10:47h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina u nedjelju, 17. srpnja, na domaćem terenu igra prvo kolo u Supersport hrvatskoj nogometnoj ligi u 19 sati kada će im u goste doći Slaven Belupo, a susret su najavili sportski direktor Nikola Šafarić, trener seniorske momčadi NK Varaždina Mario Kovačević i igrač seniorske momčadi NK Varaždina, Igor Postonjski. Šafarić je na početku konferencije najavio novo pojačanje u redovima varaždinskog prvoligaša. 

- Došao nam je Lamine Ba (1997. g), reprezentativac Mauretanije, koji je igrao u Lukseburškom FC Progrès Niederkorn i ja sam uvjeren, s obzirom da nam je došao i Luka Jelenić, da ćemo do kraja prijelaznog roka napraviti još neka osvježenja, a prva dva kola će nam već dati do znanja što nam treba i gdje smo u odnosu na naše izravne konkurente i slika će nam biti puno jasnija - rekao je Šafarić.

 Trener Kovačević se osvrnuo na pripremni period kao i na šanse koje ima varaždinski prvoligaš protiv koprivničkog Slavena Belupa.

- Moram pohvaliti dečke i stvarno smo dobro radili u ovih pet tjedana. Uz taj naporan i težak rad, dečki su jako dobro odigrali. Ciljali smo na to da se pripremimo što više na intenzitet prve lige pa smo odigrali pet susreta protiv prvoligaških sastava. Pokazali smo u tim utakmicama da možemo sa svakim igrati i vjerujem da ćemo biti konkurentni u Prvoj ligi. Utakmica protiv Slavena je jako bitna, oni su promijenili puno igrača, ali zadržili su kostur ekipe. Njihova najveća vrijednost je njihov trener Zoran Zekić koji je iskusan i lukav pa ćemo se dobro pripremiti za njega. Mislim da imamo igrače koji mogu protiv takve ekipe igrati, ne smijemo puno griješiti jer su opasni u kontrama, ali ako odigramo kako igramo na treningu i ne bojim se za nas bez obzira na sve kvalitete i vrijednosti Slavena. Igrači imaju veliku želju i jedva čekaju da utakmica počne. Na meni je samo da ih dobro pripremim da pokažemo kako smo bolji od Slavena u ovom trenutku - rekao je Kovačević.

U sastavu protiv Slaven Belupa neće biti Michele Šega i Luke Škaričića, ali zato će biti jedan od najiskusnijih u sastavu Igora Postonjskog.

- Svi smo zadnjih godinu dana radili za ovu utakmicu i Prvu ligu. Vlada pozitivna energija i svi jedva čekamo da počne ta utakmica u nedjelju. Ekipa je vrhunska, malo sam se bojao na početku priprema kada nas je spustio Zrinjski, ali u ostalim utakmicama smo pokazali da imamo moć, snagu i kvalitetu. Samo se nadam da ćemo tu pozitivnu energiju i zajedništvu prenijeti na terenu protiv Slavena i nećemo nikome dati da bude favorit u Varaždinu, kao što to nismo dali u Drugoj ligi, a od navijača očekujem da dođu u što većem broju - rekao je Postonjski.