NK VARAŽDIN Nikola Šafarić: Polusezona je dobro odrađena Foto: Krešimir Đurić

NK VARAŽDIN Nikola Šafarić: Polusezona je dobro odrađena

| 19.12.2023. u 11:46h | Objavljeno u Sport

Nakon dva i pol mjeseca nogometaši Varaždina su u posljednjem ovogodišnjem prvenstvenom kolu konačno ostvarili pobjedu, četvrtu ukupno i prvu u gostima ove sezone.

Svladali su u Velikoj Gorici domaću Goricu s 3:1 (0:0). Varaždinci su tri pogotka postigli u petnaest minuta susreta. Koliko je Varaždin bio bolji suparnik govori i podatak da su u 90. minuta uputili čak 22 udarca prema golu Banića, od kojih je 12 bilo u okvir gola, dok je domaćin imao 8 udaraca prema golu, od kojih su četiri bila u okvir gola.

- Veliko je zadovoljstvo način na koji smo pobijedili gdje smo jednu ekipu kao što je Gorica, koja cijelu godinu nije izgubila na svom terenu, uspjeli izdominirati. Činjenica je da su oni imali određenih problema sa sastavom, ali to ne umanjuje našu odličnu igru. Taktički smo ih sveli na minimum i domaćin jednostavno nije imao rješenja, a prema naprijed smo bili rastrčani, razigrani i da smo bili još malo mirniji u zadnjoj trećini pobjeda bi rezultatski bila još izraženija - komentirao je privremeni trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Varaždin će nastavak sezone dočekati s 21 bodom, što je bod manje u odnosu na lanjski učinak u istom periodu.

- Kako su nam se rezultati kretali i kakve smo igre pružali mogli imati najmanje pet-šest bodova više. Polusezona je dobro odrađena, puno je još rada pred nama, svi moraju biti svjesni da su profesionalci i da žive od toga, a da klub teškim naporima pokušava omogućiti sredstva da sve funkcionira na dobar način - rekao je Šafarić

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...