Mario Carević je navodno najveći kandidat za novog trenera Foto: Dražen Novosel

NK Varaždin će sutra predstaviti novog trenera i sportskog direktora kluba

Varaždinske vijesti | 16.6.2021. u 12:30h | Objavljeno u Sport

Iz Nogometnog kluba Varaždin danas su uputili poziv na sutrašnju konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti novog trenera seniorske momčadi i sportskog direktora kluba.

Završetkom prošle sezone, u kojoj je Varaždin napustio najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa,27. svibnja održana je redovna sjednica Izvršnog odbora kluba, na kojoj se klub zahvalio na suradnji treneru prve momčadi Zoranu Kastelu i njegovom pomoćniku Dariju Jertecu.

Nakon što je svoj mandat dao na raspolaganje, Izvršni je odbor Miljenka Mumleka razriješio dužnosti sportskog direktora kluba. 

Nakon toga klupska uprava obavila je razgovore s nekoliko kandidata za funkciju trenera prve momčadi, kao i za ulogu sportskog direktora kluba.

Navodno najveće izglede za preuzimanje klupe Varaždina ima Mario Carević, bivši igrač splitskog Hajduka, koji je bio, među ostalim, trener hrvatskig drugoligapa Hrvatskog Dragovoljca i Rudeša, dok je najveći kandidat za Mumlekovog nasljednica Nikola Šafarić, koji je trener pionira u NK Varaždin.

Hoće li ta imena sutra biti i potvrđena znat će se nakon press konferencije koja je sazvana za prijepodnevne sate.

Nova sezona u Drugoj HNL počet će 14. kolovoza, a pripreme momčadi Varaždina planirane su za početak srpnja. Ambicije su što je prije moguće ostvariti povratak u najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa, već u sezoni 2022./2023., iako to neće biti jednostavno ostvariti u konkurenciji 16 klubova.