Nika Dobovičnik i Erik Hunjek osvajači medalja

| 15.2.2016. u 10:03h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je u organizaciji PK Mladost održan Mini Grand prix mitng „Žabac“, peti ovosezonski miting iz Mini grand prix serije. Nastupilo je oko 250 kadeta i mlađih kadeta iz 13 klubova. Varaždinski PK Barok predstavljalo je 10 natjecatelja, a osvojili su ukupno 4 odličja od kojih dva zlata, srebro i broncu.

Najuspješnija je bila mlađa kadetkinja Nika Dobovičnik koja je osvojila dva zlata i srebro. Najbrža je bila u utrkama 200 i 400 slobodno, a drugo mjesto zauzela je u trci 200 mješovito. Na kraju natjecanja su nagrađivani najbolji pojedinci, a Nika je dobila nagradu za najvrjedniji zbroj dva rezultata u konkurenciji mlađih kadetkinja.

U muškoj konkurenciji brončanu medalju u utrci 800 slobodno osvojio je mlađi kadet Erik Hunjek. Još je bio  4. na 400 slobodno.
Na korak do medalje osvajanjem 4. mjesta ostali su Niko Balenta na 200 delfin i Mila Mitrović na 200 prsno. Još su nastupili: Dorian Klepač, Ivan Turkalj, Karlo Rogina, Luka Kokokotec, Luka Štumberger i Lana Cvetko.

Sljedeći nastup plivače Baroka očekuje na prvenstvu Hrvatske koje se održava u Splitu od 25. do 28. veljače. Ukupno je 10 plivača izborili norme: Mario Vlahinja, Martin Kocijan, Neven Lončarić, Luka Cvetko,  Jakov Igrec, Elena Škrapec, Lea Ćelić, Mirta Piskač, Martina Štefinec i Petra Gašparac.