Čak 13 odličja za Barok na 30. međunarodnom mitingu u Celju

| 16.11.2015. u 08:11h | Objavljeno u Sport

Četrnaest  seniora, juniora i mlađih juniora Baroka nastupilo je na jubilarnom  30. međunarodnom mitingu u Celju s kojeg su se vratili sa 13 osvojenih odličja, od kojih su 4 zlatna, 5 srebrniha i 4 brončana. Također, troje članova ostvarilo je A norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske, a troje je isplivalo B norme. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 286 plivača iz 24 kluba  iz Slovenije i Hrvatske. Plivale su se sve dionice u svim disciplinama.

Najuspješnija predstavnica Baroka bilo je mlađa juniorka Martina Štefinec koja je osvojila ukupno 4 odličja, od kojih čak 3 zlata i 1 srebro. Zlatom se okitila u disciplinama 50, 100 i 200 prsno, dok je srebro osvojila u utrci 100 mješovito. U svim utrkama ostvarila je A normu za Prvenstvo Hrvatske koje se u veljači održava u Splitu. Do zlata je doplivao i mlađi junior Luka Cvetko koji je bio uvjerljivo najbrži u utrci 50 slobodno ostvarivši pritom A normu za PH.

U juniorskoj kategoriji četvero plivača osvajalo je odličja. Osim što je isplivala B normu na 200 prsno, Lea Ćelić bila je srebrena na 200 delfin, kao i Martin Kocijan na 100 delfin. Brončana odličja osvojili su Neven Lončarić na 400 slobodno i Mirta Piskač na 50 prsno. Mirta je u utrkama 100 i 200 prsno ostvarila norme za PH.

U seniorskoj konkurenciji Mario Vlahinja bio je srebreni na 400 mješovito, dok je na 200 mješovito bio brončani, kao i Stela Grobotek. Maja Berkopić bila je srebrena na 100 prsno, dok je na 200 prsno isplivala B normu.

Na natjecanju su nastupili i Karlo Rajković, Ivan Vitković, Mirta Vučetić, Elena Škrapec i Ida Marić. Rajković je potvrdio dobru formu isplivavši tri osobna rekorda. Elena Škrapec je uz osobne je rekorde isplivala i B normu za PH.

Natjecanje je ocijenjeno uspješnim jer su svi plivači i plivačice pokazali dobru formu isplivavši većinom svoje osobne rekorde ili na razini najboljih rezultata. Sljedeći nastup Barok očekuje u subotu i nedjelju 21.i 22.11. na Mini Grand prix natjecanju  „Sv.Krševan“ u Zadru, koji će okupiti kategorije kadeta i mlađih kadeta.