Nastavljen pobjednički niz mladih rukometašica ŽRK Koka

Varaždinske vijesti | 8.4.2024. u 18:40h | Objavljeno u Sport

U sve tri kategorije u kojima se rukometašice Koke natječu tijekom proteklog su vikenda od šest nastupa upisale pet sigurnih pobjeda , a jedini poraz pretrpjela je selekcija u kategoriji U -13 od vršnjakinja iz Novske.

U Međužupanijskoj ligi -Sjever igračice Koke u kategoriji U -11 odigrale su dvije utakmice u Karlovcu. U prvom nastupu Koka je pobijedila Jamnicu rezultatom 16:5,a najuspješnije bile su Malec sa 4 ,te Hrman i Petričević sa 3 postignute gola.

U drugoj utakmici savladan je i sastav ŠR Karlovac sa 15:6,a kod Varaždinki najefikasnije su bile Petričević sa 6, te Gotal 4 i Hrman sa 2 postignuta gola. Mlade Varaždinke u konkurenciji 22 ekipe vodeće su na tablici sa 30 bodova ispred Lokomotive iz Zagreba 24, Zeline 24 i Siska koji ima također 24 boda. Ovu selekciju Koke uspješno kao trenerica vodi Snježana Horvat.

U Prvoj ligi rukometašica konkurencije U 13 utakmice su igrane u Kutini. Mlade Varaždinke savlade su u prvom nastupu Garešnicu sa 24:6,a najefikasnije su bile Andesilić sa 6, Koščak 5 i Kolenko sa 4 postignuta gola.

Druga utakmica bila je puna žestine neizvjesnosti ,a na kraju slavile su igračice Novske rezultatom 23:22.Varaždinke su ovoga puta „zaradile čak 12 minuta isključenja, crveni karton ,a i domaći su suci bili naklonjeni ekipi Novske što se konačno odrazilo na rezultatu.

U ovom susretu najefikasnije su bile Gotal sa 14, te Kolenko koja je postigla 4 gola. Usprkos porazu, prvom u prvenstvu Koka je vodeća na tablici sa 34 boda ispred Novske i Đurđevca koji imaju po 28 bodova. Ovu selekciju Koke uspješno vodi Maja Čop – Andesilić.

U Prvoj ligi igračica U -15 Koka je gostovala u Petrinji gdje je upisala dvije uvjerljive pobjede. U prvom nastupu savladane su vršnjakinje Petrijevaca 38:17. Najefikasnije bile su Adlašić i Hirš sa 8,te Mlakar koja je postigla 5 golova.

U drugom nastupu suparnike je bio sastav Osijeka kojeg su Varaždinke savladale rezultatom 37:24.Kod Koke najefikasnije bile su Mlakar sa 9,Dragičević je postigla 7, Hirš 6, te Trtinjak i Adlašić sa po 4 postignuta gola.

Na tablici u konkurenciji 16 ekipa vodi Podravka iz Koprivnice sa 26 koliko ima i Novska ,dok je Koka treća sa 25 osvojenih bodova. Ovu selekciju Koke uspješno vodi Tea Jalušić.