Napadač Marko Dabro i golman Kruno Bašić novi igrači varaždinskog prvoligaša

| 7.2.2024. u 11:17h | Objavljeno u Sport

Uoči susreta s Rudešom, koji je na rasporedu u petak u 17 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu, a u okviru 22. kola SuperSport HNL-a, varaždinski nogometni prvoligaš ovog je tjedna doveo dva igrača, izvijestio je sportski direktor i trener NK Varaždina Nikola Šafarić.

 Ugovor je potpisao napadač Marko Dabro (26) inače rođeni Vinkovčanin,a do sada član kineskog Beijing Guoana,a drugi je novo pridošli igrač golman Kruno Bašić (24) iz austrijskog Schwarz-Weiß Bregenza.

 Trenutačno nema najava oko možebitnih odlazaka iz kluba

 - Trenutno sve miruje - rekao je Šafarić.

Je li ovime zaključen prijelazni rok za varaždinski klub ili postoji mogućnost da se još netko priključi?
- Vidjet ćemo hoće li se još nešto otvoriti, trenutačno smo dosta dobro popunjeni - rekao je Šafarić.

 Marko Dabro svojevremeno je u Cibaliji postao najmlađi debitant u povijesti HNL-a, otišao je u Fiorentinu, no tamo se nije uspio izboriti za mjesto u momčadi.

Igrao je zatim u Gorici, ljubljanskom Bravu, BSK-u, a svoje najbolje igre imao je u Lokomotivi, gdje je u 30 utakmica zabio 14 golova i otamo otišao u kineski Beijin Guoan.

 Zatim se vratio u Europu, na posudbu u latvijsku Rigu, koja mu je istekla krajem prošle godine.

 Kruno Bašić rodom iz Đakova, nogometnu je karijeru počeo u Osijeku, nakon čega je prešao u U17 ekipu zagrebačkog Dinama, pa se vratio u Osijek, odakle je stigao u U-19 momčad Rudeša.

Ponovno se vratio u Dinamo, pa otišao u HASK Zagreb, bio u drugoj momčadi Dinama, pa Maksimira, nakon čega je iz Dinama otišao u slovački SFK Sered, pa se vratio u Dinamo i od 2021. godine čuvao mrežu austrijskog Schwarz-Weiß Bregenza.