Nakon vodstva na poluvremenu od 2:1, Varaždin izgubio na Poljudu od Hajduka

| 25.1.2022. u 16:22h | Objavljeno u Sport

U sklopu priprema na Čiovu za nastavak prvenstva u Drugoj HNL momčad Varaždina odigrala je danas na Poljudu prijateljski susret s Hajdukom, kojem je to posljednja provjera uoči nastavka Prve HNL.

Nakon prvih 45 minuta Varaždin je imao vodstvo od 2:1, no na kraju je slavio Hajduk rezultatom 4:2.

Hajduk je došao u vodstvo 7. minuti golom Marina Ljubičića, koji je iskoristio dodavanje Livaje. Varaždin je mogao izjednačiti u 13. minuti kada je Fran Brodić sa šest metara na dodavanje Vuka loptu uputio preko gola Kalinića.

Brodić je i u 15 minuti zaprijetio udarcem s dvadesetak metara lijevo iskosa, ali je Kalinić obranio njegovu loptu.

Varaždin je ipak izjednačio golom Leonarda Vuka u 17. minuti, koji je iz neposredne blizine, nakon što je ušao u kazneni prostor domaćina, snažnim udarcem poslao loptu pod gredu nemoćnog Kalinića.

U 20. minuti nakon duela s Livajom ozlijedio se Postonjski, kojem se ukazivala pomoć, ali je kapetan Varaždina nastavio susret.

Varaždin je došao u vodstvo u 27. minuti, golom Šege, koji je pucao s lijeve strane prema golu Hajduka, a lopta je na putu do gola pogodila Katića, malo promijenila smjer i prevarila vratara Kalinića.

U 34. minuti nakon ubačaja Vuka s lijeve strane Teklić je pucao s desetak metara s desne strane kaznenog prostora, ali je vratar Kalinić obranio njegov udarac. U 39. minuti sjajan udarac Postonjskog sa 20 metara Kalinić je obranio.

Hajduk je izjednačio na 2:2 u 56. minuti susreta, golom Marka Livaje iz slobodnog udarca. S dvadesetak metara Livaja je pogodio desnu stranu gola Šteke. Hajduk je poveo 3:2 u 70. minuti golom Kačaniklića, na asistenciju Livaje.

Kačaniklić je u 72. minuti imao priliku za povećanje vodstva, ali je Zelenika, iz neposredne blizine, nogom zaustavio njegov udarac. Na konačnih 4:2 povisio je Mlakar u 77. minuti susreta.

Označeno u