NAKON SAMO JEDNE SEZONE "Prva liga sad je naša briga"

Varaždinske vijesti | 24.5.2022. u 16:52h | Objavljeno u Sport

Kada je prošle godine, točnije 22. svibnja 2021., porazom u Koprivnici od Slaven Belupa rezultatom 1:0 momčad Varaždina, nakon dvije sezone, napustila najelitniji rang hrvatskog klupskog nogometa, na zidu trgovine kod sjevernog ulaza na Gradski stadion u Varaždinu osvanuo je grafit "Druga liga sad je vaša briga!".

Nakon nedjeljne pobjede nad Dugopoljem od 2:1 u utakmici 29. kola Druge HNL momčad Varaždina je kolo prije kraja osigurala nedostižna četiri boda prednosti pred drugoplasiranim Rudešom i nakon jedne sezone, a što do sada nikome nije uspjelo, vratila se u elitno društvo.

Poslije te utakmice izmijenjeni su dijelovi, točnije dvije riječi, pa grafit sada poručuje "Prva liga sad je naša briga!", a da je tome dosita tako potvrđuje i fotografija igrača Varaždina, koji su pozirali ispred zida prodajnog objekta....

Prva liga sad će doista biti njihova briga i to vrlo brzo. Naime, nova sezona počet će utakmicom Superkupa, a tjedan kasnije,16. srpnja, igrat će se 1. kolo prvenstva u HT Prvoj ligi.

U jesenskom dijelu odigrat će se 17 kola, natjecanje će završiti 12. studenog, kada počinju aktivnosti oko SP, koje traje do 18. prosinca.

Do 12. studenog trebali bi se odigrati i susreti 1/16 i 1/8 finala Kupa, dok će se preostale utakmice igrati na proljeće.

Pauza u I. HNL bit će do 21. siječnja, kada je na rasporedu 18. kolo, a sezona će trajati do 3. lipnja, dok je finale Kupa predviđeno za 24. svibnja 2023. godine.