Nakon odlaska iz Varteksa sin brončanog golmana Vatrenih pronašao novi angažman

| 4.7.2024. u 13:59h | Objavljeno u Sport

Golman Ante Mrmić (31),sin proslavljenog vratara Marijana Mrmića, nekadašnjeg igrača prvoligaša Varteksa i brončanog Vatrenog sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine,a sada članu stručnog stožera A reprezentacije Hrvatske, ima novi klub

Ante Mrmić, koji je prošlu sezonu proveo u redovima trećeligaša Varteksa, u novoj će sezoni nositi dres Nedeljanca,člana Elitne ŽNL.

- Zahvaljujemo se dosadašnjem golmanu Vitkoviću te mu želimo sreću u novoj sredini. Iz NK Varteks stigao je Ante Mrmić. Vjerujemo da će svojim bogatim iskustvom dati veliki doprinos ekipi. Sretno Ante i što više čistih mreža- objavio je NK Nedeljanec na svom Facebook profilu.

Ante Mrmić je u srpnju prošle godine potpisao za Varteks,gdje je došao iz Tehničara iz Cvetkovca, gdje je bio od jeseni 2020. godine, ali u proljetnom dijelu sezone nije branio zbog ozljede.

Golman je s prvoligaškim iskustvom jer je branio na golu Intera iz Zaprešića, kada je taj klub bio sudionik najelitnijeg ranga hrvatskog klupskog nogometa.

Kao mladi golman iz Varaždina je otišao u zagrebački Dinamo, nakon čega je bio član Vinogradara, Segeste,Zavrča, Bistre, Intera iz Zaprešića, Varaždina, Tehničara iz Cvetkovca i Varteksa.

Podsjetimo, nedavno je uprava NK Nedeljanec angažirala novog trenera, koji će voditi momčad u novoj sezoni, a riječ je o međimurskom treneru Gordanu Goliku, bivšem profesionalnom igraču s međunarodnim iskustvom i mladom hrvatskom reprezentativcu.

Golik je nosio dres bivšeg prvoligaša Varteksa, Lech Poznana, Zavrča, Međimurja, mlade hrvatske reprezentacije.

Golik (39) je kao trener do sada bio angažiran u Nogometnoj školi Međimurje, NK Međimurje te je kao trener seniorka Međimurja osigurao ostanak u 1. HNLŽ, te u momčadi BSK-a iz Belice.

Posjeduje UEFA A licencu, a trenersku karijeru započeo je 2017. godine u nogometnoj školi Međimurje Čakovec, gdje je radio sa svim uzrasnim kategorijama od limača do juniora.

Nakon toga otišao je u ženski nogomet gdje je u tri godine isto prošao sve selekcije. Veliko mu je iskustvo bilo voditi žensku ekipu u prvoj ligi gdje su te sezone bez većih problema osigurali opstanak.

Vodio je i seniore NK Međimurja u 3. rangu natjecanja, kao i momčad BSK-a iz Belice. Planirano je da pripreme Nedeljanca počnu 10. srpnja.