Taraflex je nova podloga u dvorani STK MGK Drava u Žabniku Foto: STK MGK Drava

Nakon 33 godine u dvorani STK MGK Drava u Žabniku umjesto parketa - Taraflex

| 11.12.2020. u 12:12h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Stari parket u stolnoteniskoj dvorani STK MGK Drava u Žabniku, a na kojem su izrasle generacije sjajnih stolnotenisačica i stolnotenisača, prvaka Hrvatske,na kojem je igrana i Superliga, nakon 33 godine otišao je u povijest.

Parket ostaje i dalje u dvorani, samo sakriven ispod Taraflexa i služit će kao podloga za buduće, uvjereni su u klubu za odlične rezultate njihovih članova.Taraflex je financiran sredstvima iz proračuna Općine Trnovec Bartolovečki.

Taraflex je PVC pod za vrhunski natjecateljski stolni tenis koji prilikom kretanja onemogućava proklizavanje. Pod se sastoji od više slojeva, a firme koje ga proizvode i prodaju snabdijevaju i ljepilima i trakama za pričvršćivanje.

Kod intenzivnog korištenja od četiri do pet sati dnevno, vijek trajanja takvog poda je oko deset godina. Nakon tog perioda gornji sloj (1,2mm) se većinom potroši i potrebno ga je barem svake dvije do tri godine presložiti i prelijepiti, kako bi se istrošeniji dijelovi stavili uz ili ispod stola, a oni manje potrošeni iza stola.