Najmlađe atletičarke i atletičari AK Sloboda sjajni na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever

vv | 14.10.2024. u 11:34h | Objavljeno u Sport

Issa Vlahek je drugu sezonu zaredom proglašena najuspješnijom natjecateljicom HALS-a u svojoj kategoriji

Proteklog vikenda, 12. i 13.10. u Varaždinu na stadionu ŠC Sloboda održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za limače, mlađe kadete i kadete, koje je  pokazalo da varaždinska atletika ima mlade nade, buduće nasljednike uspjeha Jane i Klare Košćak, Roka Farkaša i njihove generacije.

Naime, predstavnici AK Sloboda osvojili su brojne medalje. U kategoriji limačica do 12 godina briljirala je Issa Vlahek, koje je drugu sezonu zaredom proglašena najuspješnijom natjecateljicom HALS-a u svojoj kategoriji. Issa je tokom cijele sezone neprikosnoveno osvajala zlatne medalje u sprinterskim disciplinama. U Varaždinu je također bila prva u utrci na 60 metara i peta u skoku u vis.

Uz nju, u kategoriji limačica do 12 godina, je Mara Androlić osvojila prvo mjesto u bacanju vortexa i četvrto mjesto u skoku u vis. Barbara Meštrić je dodala uspjesima Slobodašica prvo mjesto u skoku u vis i deveto mjesto u bacanju vorteksa. Klara Sokolić također u kategoriji limačica bila je šesta u utrci na 300 metara. Štafeta limačica varaždinske AK Sloboda 4x60m u sastavu Barbara Meštrić, Klara Sokolić, Mara Androlić i Issa Vlahek osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju.

Issu Vlahek još treba istaknuti jer je i u starijoj kategoriji, kod mlađih kadetkinja do 14 godina osvojila odlično treće mjesto u utrci na 100 metara.

U kategoriji mlađih kadeta odlične rezultate ostvario je Mihael Meštrić s prvim mjestom u bacanju kugle i trčanju na 100 metara. Osim Mihaela dobre rezultate su ostvarili Lovro Stančin – drugi u utrci na 80 metara s preponama i drugi u skoku u vis, Domović Dino – četvrti u bacanju kugle i osmi na 100 metara, Karlo Košćak Posavec – sedmi u bacanju kugle i četvrti na 100 metara. Njihova štafeta na 100-200-300-400 m završila je utrku kao druga.

U kategoriji mlađe kadetkinje za AK Slobodu nastupale su Heidi Premužić – šesta na 100 metara i peta u skoku u dalj, Lana Sačić sedma na 100 metara i četvrta u skoku u dalj te Ana Jakopec – 33. na 100 metara i sedma u bacanju kugle.

Svoj nastup imale su kadetkinje Eva Šamarija četvrta u utrci na 100 metara s preponama i peta u skoku u dalj, Iris Lekić 26. u skoku u dalj te Sara Bratković deveta na 100 metara. U kategoriji seniora sudjelovali su Nikola Pošta i Pavao Strahija.

Svi ovi odlični rezultati mlađih kategorija AK Sloboda rezultat su kvalitetnog rada s njihovim trenerom Nenadom Pavličekom.

Označeno u