Najbolji savate borci na prijemu kod gradonačelnika Varaždina

VV | 13.11.2023. u 18:20h | Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj održao je prijem u palači Patačić za savate borce iz Fight Cluba Kovačić i njihove trenere Sinišu i Marijanu Kovačić te Savate i boksačkog kluba Omega Varaždin, zajedno s trenerom i predsjednikom Hrvatskog savate saveza Predragom Šimunecom, zbog postignutih izuzetnih uspjeha na nedavno održanim natjecanjima.

Gradonačelniku su prezentirali brojna natjecanja na kojima su sudjelovali i izazove koji ih očekuju u narednom periodu.

Naime, Fight Club Kovačić ove je godine osvojio titulu ekipnog prvaka Hrvatske, a sada i 1. mjesto na Kupu Hrvatske za juniore i seniore s osvojenih sedam zlatnih, tri srebrne i tri brončane medalje. Zlatne medalje osvojili su Tristan Talan, Patrik Vučković, Paolo Žignić, Jakob Kranjčić, Lorena Ožura, Luka Sakač i Matej Kos, srebrne medalje osvojili su Teo Posilović, Sara Bencek i Hana Komes, a brončane medalje Ian Kurti, Elvis Šipek i Mate Medenjak.

Sportaši iz Savate i boksačkog kluba Omega Varaždin, Tajana Koščak i Patrik Grđan nastupili su na prestižnom natjecanju World Combat Games u Saudijskoj Arabiji. Patrik Grđan osvojio je broncu u savate combatu u kategoriji do 70 kilograma, a Tajana Koščak broncu u savate assautu u kategoriji do 60 kilograma. Hrvatska savate reprezentacija na tom je natjecanju osvojila 5 medalja.

Gradonačelnik Neven Bosilj je pohvalio mlade sportaše i njihove trenere i dao im punu podršku u svim nadolazećim natjecanjima, istaknuvši kako je Varaždin grad u kojem je ovaj sport na vrlo visokoj razini, što dokazuju brojne medalje i uspjesi u svim borilačkim kategorijama.