Najavljeni susreti hrvatskih reprezentacija u Areni Varaždin i organizacija Final Foura

| 16.5.2022. u 13:58h | Objavljeno u Sport

Hrvatska ženska i muška reprezentacija okupile su se u Varaždinu na početku priprema za ovogodišnji niz natjecanja koji kreće već krajem svibnja. 

Kod odbojkašica i odbojkaša sve starta natjecanjima u Europskoj Zlatnoj ligi, od 25. svibnja od čega će u Varaždinu muška reprezentacija igrati četiri utakmice 25. i 26. svibnja s Ukrajinom, 28. svibnja s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom. Ženska reprezentacija u Varaždinu će igrati 25. svibnja sa Češkom, a 28. svibnja sa Slovačkom. Final Four Europske Zlatne lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.

- Drago nam je što Europa i naša krovna organizacija prepoznaju naš rad i s povjerenjem nam iz godine u godinu povjeravaju organizaciju ovakva prestižna natjecanja. Na nama je da to povjerenje opravdamo i da svake godine napravimo nešto više i nešto bolje. Prošle godine smo organizirali Europsko prvenstvo za koje smo dobili nagradu za najboljeg organizatora. Žao nam je što prošle godine nismo mogli imati publiku u dvorani i nadamo se da će to biti sada moguće i da će nam dvorana biti puna - rekla je Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza.

- Mi smo uvijek spremni za organizaciju. Visok standard iz ugovora s Gradom Varaždinom nam ne dopuštaju da niti u jednom trenutku ne budemo spremni pa i za ovakvo natjecanje. Nadam se da smo bili dobri domaćini 2017. i 2019. godine i da je to razlog zašto smo se ponovno pretvorili u odbojkaški dom - rekao je Neven Buljanupravitelj Arene Varaždin.

- Ovo je stvarno vrijedna infrastruktura na koju mi gledamo da bude ravnomjerno korištena od strane klubova koji moraju trenirati, ali i ovakvih spektakularnih događanja - rekao je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Varaždina.

- Mi požemo u financijskom smislu i u drugim stvarima kod ovakvih natjecanja što je i nastavak politike Vlade RH i Ministarstva da kroz sport povežemo dio aktivnosti kojim se Hrvatska može dičiti u svijetu, a to je konkretno u ovom slučaju sport - rekao je Tomislav Družakdržavni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

Do početka Europske lige u planu je odigrati i nekoliko kontrolnih pripremnih susreta pa će tako hrvatske odbojkašice u Varaždinu ugostiti Sloveniju od 12. do 13. svibnja te od 19. do 21. svibnja gostovati u Italiji, dok će odbojkaši 17. do 18. svibnja igrati u Srbiji, a 20. do 21. svibnja u Sloveniji.