Današnja konferencija za novinare u Gradskoj vijećnici na kojoj su prezentirane pojedinosti 16. Varaždinske biciklijade

Najavljena 16. Varaždinska biciklijada od Supernove do Zelendvora

| 19.5.2016. u 11:06h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Ovogodišnja 16. Varaždinska biciklijada, koja će imati dužinu staze od oko 12 kilometara, održat će se u četvrtak, 26. svibnja ove godine. Start će biti u 10 sati s parkirališta Shopping parka Supernova, a odredište će biti Zelendvor, gdje će se organizirati ručak, druženje i humanitarna tombola za sudionike. U slučaju nepovoljnih meteoroloških prilika biciklijada će se održati u subotu 28. svibnja.

- Nije bilo puno biciklijada 2000. godine i varaždinska je bez sumnje bila nešto novo u ovoj regiji, a u međuvremenu smo stigli do 16. biciklijade. Biciklijadu, na prvom mjestu, doživljavamo kao obiteljsko druženje, rekreacijskog je karaktera, a manifestacija u sebi ima i humanitarni karakter. Trasa je vrlo jednostavna, krenut će se prema centru grada nakon toga Ulicom Gustava Krkleca prema groblju, te Halerovom alejom prema Novoj Vesi, a završit će se u Zelendvoru, gdje je planirano druženje sudionika biciklijade. Svi će besplatno dobiti majice, grah, organizirat će se tombola. Veliku pomoć u organizaciji biciklijade dala nam je i PU Varaždinska - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare, kojom je najavljena 16. Varaždinska biciklijada, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Patrik Koščak.

Predsjednica varaždinskog Društva za zaštitu od dijabetesa Antonija Brlek naglasila je da je biciklijada osim obiteljskog najvećim dijelom humanitarnog karaktera.

- Kao i svake godine Društvo osigurava humanitarnu tombolu koja će se prodavati po simboličnih 15 kuna u Zelendvoru, a cilj tombole je prikupljanje sredstava za odlazak djece od 10 do 16 godina u edukativni kamp u Premanturu u Puli. Društvo već više od 40 godina šalje djecu oboljelu od dijabetesa u kampove, gdje dobivaju edukaciju uče o svojoj bolesti, uče kako sami mjeriti razinu šećera, davati inzulin, dakle u tm kampovima napokon doživljavaju odvajanje od roditelja i  majke koja to inače radi umjestio njih. Zahvaljujem svim sponzorima, Zajednici i Gradu koju su nam pomogli i koji će i nadalje donirati sredstva našm Društvu - rekla je Brlek.

Ispred sponzora 16. Varaždinske biciklijade okupljenim novinarima obratila se voditeljica Shopping parka Supernova Varaždin  Patricija Tkalčec.

- Svima je poznata latinska krilatica U zdravom tijelu zdravi duh, a Supernova kao vodeća regionalna obiteljska šoping destinacija već punih sedam godina zaredom potencira, potpomaže i rado participira u svim projektima humanitarnog karatera. Mi ćemo se potruditi da budemo dobar, kvalitetan, fer i korektan domaćin. Naravno, cijeli projekt opisan je i u okviru naše službene internetske platforme, a svi ste na našu biciklijadu više nego srdačno dobrošli - naglasila je Tkalčec.

Okupljenim novinarima obratio se i direktor Autoservisnog centra Varaždin Boris Zernec.

- Naš glavni biznis su osiguranja i tehnički pregledi vozila, dakle direktno smo povezani sa sigurnošću vozila i zapravo sudionika na cesti, ali i s ekološkim pristupom. Biciklijadom se želi što više ljudi u prometu na biciklu, a što manje u automobilima a oko cijele te priče i mi želimo pomoći - napomenuo je Zernec.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš  zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji 16. Varaždiske biciklijade, naročito sponzorima koji su omogućili da se osiguraju nagrade za tombolu, ali i jelo i piće , te majice za sve one koji će pedalirati do Zelendvora.

- Grad Varaždin je grad bicikala koji je ove godine ugostio Tour of Croatia, sve je jači biciklistički turizam, ali i sve više rekreativaca biciklira u slobodno vrijeme. Dakle bicikl više nije samo prijevozno sredstvo kao nekada, već i sredstvo rekreacije, obiteljskih druženja i izleta i upravo je to ideja ove biciklijade. Ja ću na toj biciklijadi imati posebnu zadaću i voziti specijalno vozilo tvrtke Ducati na električni pogon, da se ne kaže da sam lijen i da ne želim okretati pedale, a što inače činim u slobodno vrijeme. Taj će bicikl kasnije biti predan Zajednici sportskih udruga. Od Supernove do Zelendvora imat ću čast i priliku vozit takav moderan, ekološki prihvatljiv bicikli. Pozivam sve Varaždince da se odazovu, jer će biciklijada biti na praznik, a nadam se da će i meteorološke prilike biti povoljne, te da ćemo pojesti grah koji će se pripremiti - naglasio je Habuš.