Na World tennis Masters Cup u Portugalu za reprezentaciju nastupili igrači dva varaždinska kluba

| 8.9.2022. u 15:41h | Objavljeno u Sport

U Lisabonu je održan je World tennis Masters Cup na kojem su za reprezentaciju Hrvatske M35 nastupila trojica tenisača iz TK Varaždin 1181 i jedan iz TK Varteksa.

Nastupili su Nikola Prpić, Hrvoje Šipuš, Tihomir Culjak i Lovro Juzbašić.  U grupnoj fazi hrvatski su reprezentativci izgubili od Austrije (1:2) i Portugala (0:3).

U razigravanju od 13 do 19. mjesta, za nekoliko poena bolji od Hrvatske bili su Finci rezultatom 2:1, da bi u posljednjem susretu za 15. poziciju stvari došle na svoje mjesto gdje su uvjerljivom pobjedom 3:0 slavili protiv vrlo neugodnih Meksikanaca.

- Završili smo kao 15. od ukupno 19. država koje su se natjecale u našoj kategoriji M35. Na početku nismo baš bili prezadovoljni rezultatom, pogotovo jer smo protiv Austrije i Finske bili nadomak pobjede doslovno za nekoliko poena. No kako se sve skupa privodilo kraju, uzimajući u obzir ispunjenje želje svih nas da nastupimo u dresu hrvatske reprezentacije,a igrajući protiv dobrih tenisača u takvoj atmosferi, daje zaključiti da smo svi izuzetno zahvalni za zaista predivno iskustvo koje nosimo iz Portugala - izjavio je kapetan momčadi Hrvoje Šipuš.