Igor Pajač određen je za suca subotnjeg susreta između Varaždina i Istre 1961 Foto: screenshot HRT

Na susretu Varaždin - Istra pravdu će dijeliti sudac koji Varaždinu u Rijeci nije dosudio 11-terac

Varaždinske vijesti | 26.11.2020. u 13:56h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Povjerenik za suđenje HT Prve HNL Ivan Novak odredio je službene osobe za utakmice 13. kola HT Prve hrvatske nogometne lige, koje bi se trebale igrati od sutra do nedjelje,29. studenog. Susret između Varaždina i Istre 1961, koji će se igrati u subotu na Gradskom stadionu u Varaždinu od 15 sati, sudit će Igor Pajač iz Zeline, a pomagat će mu Luka Pušić i Anto Marić, obojica iz Zagreba, dok će četvrti sudac biti Tino Krečak iz Velike Gorice. VAR sudac će biti Igor Vučković, a njegov asistent Igor Krmar, obojica iz Zagreba.

Varaždin koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva pretrpio nekoliko očitih sudačkoh pogrešaka na svoju štetu, suca subotnjeg susreta nema baš u dobrom sjećanju. Naime, na utakmici 8. kola koja je odigrana 17. listopada na Rujevici Igor Pajač je pogriješio u 48. minuti kada, ni nakon pregledavanja snimke, nije dosudio kazneni udarac za Varaždin, a nakon što je Obregon pred pred golom Rijeke srušen rukama od domaćeg igrača Galešića.

U emisiji Stadion Hrvatske radio televizije, sudački ekspert Mario Strahonja analizirao je dvije sporne situacije s te utakmice, u kojoj je Rijeka pobijedila Varaždin 2:1.

- Nezgodna situacija za suca koja spada u kategoriju propuštenog incidenta. Logično je da glavni sudac ovo nije mogao vidjeti jer je gledao što će biti s povratnom loptom ali tu je onda VAR sudac, koji je to trebao detektirati i detektirao je tu situaciju. VAR sudac je prepoznao ovo kao kazneni udarac jer je vidio jasno povlačenje igrača Varaždina i na osnovu toga dao je drugu priliku glavnom sucu koji je išao gledati snimku, međutim iz svega ovoga što vidim ne znam zašto seglavni sudac nije odlučio za kazneni udarac. Trebao je biti kazneni udarac za Varaždin - rekao je Strahonja,komentirajući prekršaj nad Obregonom u kaznenom prostoru Rijeke,

Isto tako Strahonja je rekao da nije bilo kaznenog udarca za Rijeku u 70. minuti susreta. Nadamo se da će Igor Pajač biti u boljoj formi na subotnjem susretu koji za obje momčadi s obzirom na njihov trenutni položaj na tablici ima veliki značaj.