FOTO Na stolnoteniskom turniru u Cestici najbolja bila ekipa STK Starr iz Varaždina

Varaždinske vijesti | 14.10.2022. u 12:42h | Objavljeno u Sport

U četvrtak, 13. listopada 2022., odigrane završne utakmice „cestičkog“ dijela srednjoeuropske stolnoteniske lige, a u pratnji načelnika Mirka Korotaja popodnevnom susretu bio prisutan Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije

Drugi dan srednjoeuropske Superlige u stolnom tenisu, u četvrtak ujutro, 13. listopada 2022. godine, s početkom u 10 sati, odigrana je utakmica između ekipa TT Linz Internacional iz Austrije i U-23 team Slovakai. Za austrijsku ekipu iz Linza igrali su Rafanael Nikola Niman, Jonas Promberger i Zhenlong Liu (trener Joel Horzi), a za slovačku U-23 reprezentaciju nastupili su Adam Klajber, Filip Delinak, Jakub Goldir i Samuel Palušek (trener Csӧlle Szilard). U meču koji je potrajao preko tri sata ekipa U-23 team Slovakai odnio je pobjedu rezultatom 6: 4 (1:3, 3:2, 3:1, 3:1, 2:3, 2:3, 3:0, 0:3, 3:2, i 3:0).

U popodnevnom susretu od 16,30 sati sastali su se STK Starr Varaždin i U-23 team Slovakai. Rezultatom 6:3 (3:2, 3:1, 1:3, 2:3, 1:3, 3:2, 3:2, 3:1 i 3.2) pobjedu je izvojevala ekipa iz Varaždina, a obje utakmice sudili su Boris Andročec i Damir Rožman dok je za zapisničkim stolom bio Antonio Jozić.  

Konačni redoslijed cestičkog stolnoteniskog natjecanja je; dvije pobjede ostvario je STK Starr Varaždin, a jednu pobjedu Slovačka U-23 reprezentacija, dok je austrijska ekipa iz Linza ostala bez pobjede.

 Prvom dijelu popodnevnom susreta bio je prisutan i veleposlanik Indije, Raj Kumar Srivastava, a dobrodošlicu mu je poželio načelnik Mirko Korotaj. Visoki gost je u pratnji načelnika Mirka Korotaja i ravnateljice Nevenke Turščak, posjetio OŠ Cestica gdje se u dvorani susreo s igračima iz Indije koji igraju za stolnotenisku ekipu  STK Starr Varaždin.

- Na tragu velikog uspjeha hrvatskog stolnog tenisa i varaždinskog sporta želim zahvaliti svojoj ekipi koja je napravila sportski podvig te ušla izravno u polufinale srednjoeuropske Superlige. Tamo nas očekuje predstavnik Austrije ili Mađarske, ovisno o njihovim rezultatima koji će se znati krajem listopada. Nastavak natjecanja uslijedit će na proljeće iduće godine, a mi ćemo se potruditi opravdati povjerenje ljubitelja stolnog tenisa i naših navijača te u polufinalu na pozornicu uz ostale igrače dovesti i našeg najboljeg igrača, peterostrukog osvajača europskih medalja i europskog prvaka u stolnom tenisu Tana Ruiwua. te pokušati osvojiti ovaj naslov koji nam još jedini nedostaje u vitrini – kaže predsjednik i trener STK Starr Ronald Redjep.

Ujedno je zahvalio veleposlaniku Indije Nj.E. Raju Kumaru Srivastavu na dolsaku i potpori klubu u kojem igraju dvojica vrhunskih mladih indijskih stolnotenisača u sklopu pripreme projekta Exchange programme - High Performace Center.

U povijesti Općine Cestica ostat će zabilježeno da ju je u četvrtak, 13. listopada 2022. godine posjetio veleposlanik Indije, Raj Kumar Srivastava, a dobrodošlicu mu je na poželio načelnik Mirko Korotaj.

Visoki gost je u pratnji načelnika Mirka Korotaja i ravnateljice OŠ Cestica Nevenke Turščak, u prvom dijelu susreta posjetio OŠ Cestica gdje se u školsko-sportskoj dvorani susreo s igračima iz Indije koji nastupaju za stolnotenisku ekipu  STK Starr Varaždin.

Za visokog gosta, u drugom dijelu susreta, održan je prijam u Općinskoj vijećnici, a visokom gostu, veleposlaniku Indije, Raj Kumar Srivastava, je načelnik Mirko Korotaj predstavio Općinu Cestica, nakon čega je prikazan kratak petominutni film o projektu autokampa čija je vrijednost oko 10 milijuna Eura čiji završetak je planiran za 2025. godine.

Veleposlanik Indije, Raj Kumar Srivastava zahvalio je načelniku Mirku Korotaju na toplom prijemu te mu uručio prigodan poklon, a uz tradicionalni čaj i knjigu CROATIAN – INDIAN LINKS: Thirty Chapters for Thirty Years of Diplomatic Relations (1992. -2022.)Hrvatsko indijske veze – trideset poglavlja za trideset godina diplomatskih odnosa (1992-2022). – urednik Ivan Andrijanić (izdavač Hrvatsko – indijsko društvo, Zagreb 2022.).  

U završnom dijelu posjeta Općini Cestica veleposlanik Indije Raj Kumar Srivastava, je u pratnji načelnika Mirka Korotaja i Mirjane Koledić, direktorice Turističke zajednice područja Sjever Zagorja obišao pogranični dio općine Cestica.