Kadetska reprezentacija Hrvatske Foto: HSTS

Na stolnoteniskom EP u Varaždinu završio ekipni dio natjecanja, slavile Njemice i Francuzi

| 31.7.2021. u 08:42h | Objavljeno u Sport

Na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za kadete i juniore, koje se od 18. srpnja do 2. kolovoza održava u varaždinskoj Areni, završila su ekipna natjecanja.

Kod kadetkinja slavile su Njemice, koje su sinoć u finalu bile bolje od Ukrajine a kod kadeta Francuzi, koji su bili bolji od Rumunjske.

Ženska kadetska reprezentacija zauzela je 11. mjesto. U razigravanju od 9. do 16. mjesta naše djevojke su pobijedile Španjolsku (3:2) te potvrdile ostanak u I. diviziji sljedeće Europsko prvenstvo. U razigravanju od 9. do 12. mjesta kadetkinje su poražene od Slovačke s 3:1. U tom meču izbornik

Kadeti su u borbi za 17. mjesto pobijedili Italiju s 3:0. Osim što su turnir završili s pobjedom, odnosno nizom pobjeda nad Bjelorusijom, Slovenijom, Norveškom i Italijom, osigurali su da će i sljedeće Europsko prvenstvo kretati iz I. divizije. Uz malo sreće protiv Portugala mogli su izboriti i osminu finala. Na kraju su, unatoč nekoliko uzastopnih poraza, izabranici Josipa Jerkovića uspjeli nanizati i nekoliko važnih pobjeda.

Natjecanja u Varaždinu nastavljaju se igrama parova i pojedinačnim dijelom turnira.