Na radost 200 učenika održan varaždinski Ljetni sportski višeboj

VV | 6.7.2022. u 11:36h | Objavljeno u Sport

Na Dravskim bazenima u Varaždinu danas, u srijedu 6. srpnja 2022. godine podijeljene su diplome i majice sudionicima 3. Ljetnog sportskog višeboja u kojem je sudjelovalo dvjestotinjak djevojčica i dječaka, učenika varaždinskih osnovnih škola. Diplome o sudjelovanju na višeboju djeci su podijelili gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, pročelnice gradskih upravnih odjela Vesna Haluga i Danijela Vusić te predsjednik Udruge kineziologa grada Varaždina Dubravko Banek.

- Za našu djecu, učenike trećih do sedmih razreda varaždinskih osnovnih škola, ljetni sportski višeboj bio je besplatan, a bilo je više od 200 sudionika. Jedan dio aktivnosti održavao se u sportskoj dvorani Graberje, a vodeni sportovi ovdje na Dravskim bazenima. Za kraj će svi ići na jednodnevni besplatan izlet na more u Novi Vinodolski. Mislim da je to jedan od pametnijih projekata u koji smo uložili 103 tisuća kuna iz gradskog proračuna jer su djeca budućnost ovog grada - izjavio je gradonačelnik Bosilj.

- Možda se među ovom djecom krije neka buduća Jana Koščak, mlada varaždinska atletičarka koja je upravo jučer osvojila zlatnu medalju i postala europska prvakinja u sedmoboju u kategoriji mlađih juniorki. Koristim i ovu priliku uputiti joj iskrenu čestitku na osvajanju zlatne medalje u najtežoj atletskoj disciplini - zaključio je Bosilj.

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina Ljetni sportski višeboj organizirala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uz pomoć Udruga kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije. Učenici trećeg do sedmog razreda su od 27. lipnja besplatno sudjelovali u brojnim sportskim aktivnostima koje su uključivale plivanje, odbojku na pijesku, vaterpolo, disc golf, skokove u vodu, orijentacijsko trčanje, CrossFit Kids, vodene igre, kuglanje i druge sportove. Za sve sudionike bio je organiziran i besplatan prijevoz iz prigradskih naselja do dvorane, odnosno do Dravskih bazena i šume a djeci je osigurana zdrava okrjepa, voće i energetske pločice..

Djeca, a i njihovi roditelji bili su oduševljeni ovakvim načinom provođenja slobodnog vremena nakon završetka školske godine.

- Majka sam sina Petra 9 god. i Nikoline 11god. Jako smo zadovoljni sa ljetnim sportskim višebojem, djeca upoznaju i vježbaju razne sportske discipline, a najviše ih veseli kupanje na bazenima. I kao šećer na kraju jedva čekaju izlet u Novi Vinodolski. Sve pohvale! - izjavila je majka jednog od polaznika višeboja Martina Levanić.

- Pohvale Ljetnom višeboju, djeci je bilo jako zabavno i opuštajuće. Svaki dan su sudjelovali u različitim aktivnostima, a najviše su im se svidjele aktivnosti na bazenima. Veliko hvala organizatorima i trenerima na brizi i trudu, upotpunili su djeci ljetne praznike. Moram pohvaliti i organizaciju prijevoza za djecu iz prigradskih naselja - pridružila se pohvalama Anita Prester.

Ideja Ljetnog sportskog višeboja, ponuđeni sadržaji, mjesto i vrijeme održavanja su za svaku pohvalu. Naročita dobrobit je kvalitetno osmišljeno druženje s vršnjacima u sigurnom okruženju pod stručnim vodstvom kineziologa. Zahvalni smo Zajednici sportskih udruga i Gradu Varaždin što su i ove godine našoj djeci omogućili aktivno, veselo i zdravo korištenje vremena nakon zahtjevne školske godine obilježene posljedicama epidemije koronavirusa. – poručili su roditelji Mije i Karla, Suzana i Josip Kozjak.

Najvažnije roditeljima a i organizatorima bilo je zadovoljstvo djece koja se nisu ustručavala reći: „Ljetni višeboj je stvarno jako dobar. Družimo se, upoznajemo nove prijatelje. Razgibavamo se i nije nam dosadno. Najdraže nam je bilo plivanje, fitnes također.“– odgovaraju veselo u glas djevojčice Mirta, Ela i Nevena. Dječaci Petar, Karlo i Tin najviše su uživali u nogometu i košarci pa poručuju: „Dva tjedna je prekratko, brzo nam je prošlo jer nam je baš bilo lijepo.“

Galerija slika