Na prvoj borilačkoj priredbi u Cestici pobijedio domaći Željko Kranjc Foto: Općina Cestica

Na prvoj borilačkoj priredbi u Cestici pobijedio domaći Željko Kranjc

V.V./M.N. | 30.12.2019. u 09:17h | Objavljeno u Sport

U dvorani Osnovne škole Cestica, pod pokroviteljstvom općine Cestica održano je, u subotu, 28. prosinca s početkom u 18 sati, natjecanje u kickboxingu, a kojeg je organizirao Fight Club Kovačić. Gledatelji su mogli uživati u sedam mečeva, vrhunskom show programu popraćenom light show, glazbom, hostesama i odličnim borbama.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom općine Cestica, a u samom uvodu, riječi pozdrava upućene su načelniku Mirku Korotaju, predsjedniku Općinskog vijeća Darku Majhenu i ostalim nazočnima, među kojima je bio i načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik gradskog vijeća grada Varaždina Damir Habijan, kao i roditelji Željka Kranjca, na čiji prijedlog je priredba i realizirana. 

Prvi su u ring izašli desetogodišnji Vito Lukaček i dvije godine stariji Niko Šupljika, polaznici kadetske škole Fight Cluba Kovačić koji su svoj meč završili neriješenim ishodom. Kadeti su se natjecali u tri runde po jednu minutu, a potom su uslijedile borbe seniora, koji su se borili u tri runde po dvije minute. Prva seniorska borba se odvila u kategoriji do 75 kg između Luke Valjina (Zadar) i  Filipa Horvata (FC Kovačić) u kojoj je slavio Horvat, potom su se u kategoriji do 80 kg borili Srđan Zarić (Republika Srbija) i Jura Golub ( FC Kovačić) u kojoj također pobjeđuje domaći Golub.

Nakon pauze od 15 minuta uslijedila je treća borba, također u kategoriji do 80 kg između Strahije Vujoševića (Republika Srbija) i Gabrijela Vujca (FC Kovačić) koji je završio prekidom u drugoj rundi u korist Vujca. Nakon toga su se ponovno u kategoriji do 80 kg borili Marko Špirić (Republika Srbija) i europski prvak Emanuel Šprem (FC Kovačić) u kojoj je nokautom početkom druge runde slavio Šprem. U kategoriji do 85 kg, Antonio Zovak (Republika Srbija) se suprostavio Matiji Bešviru (FC Kovačić) u kojoj pobjedu još jednom izvlači domaći predstavnik Bašvir. 

Glavna borba večeri, koju su dupkom ispunjene tribine s nestrpljenjem dočekale, odvila se između mađarskog predstavnika Ermisza Szertaridisza i domaćeg Željka Kranjca iz Cestice, također član Fight Club Kovačića. Prije ogleda, objavljeni su rezultati vaganja, pa je tako mađarski natjecatelj u ring ušao sa 107 kg, a Željko Kranjc sa 117 kg. Uz zdušno navijanje ispunjene dvorane, u izjednačenoj borbi suci su prvu rundu dali Kranjcu, druga je bila nerješeno, a treća Ermizcu. Na kraju je pobjedu sudačkim preglasavanjem pripala domaćem borcu čime je kompletirana pobjednička večer svih boraca FC Kovačića.

Fight_Night_Cestica_8.jpg

Fight_Night_Cestica_6.jpg

Fight_Night_Cestica_5.jpg

Fight_Night_Cestica_4.jpg

Fight_Night_Cestica_3.jpg

Fight_Night_Cestica_2.jpg

Fight_Night_Cestica_1.jpg