Na međunarodnom natjecanju CrossFit®-u u Graberju granice izdržljivosti testirao i ministar Habijan

VV | 27.5.2024. u 15:15h | Objavljeno u Sport

Proteklog vikenda na vanjskim terenima sportskog centra Graberje u Varaždinu održan je Varaždin Throwdown 2024., jubilarno 10. izdanje dvodnevnog međunarodnog natjecanja u CrossFit®-u, ove godine po prvi puta u timskom izdanju. Natjecanje je organizirala Udruga Active Vita u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina.

Ovo natjecanje već 10 godina dovodi najspremnije CrossFit® natjecatelje u regiji u Varaždin i postalo je jedan od prepoznatljivih sportskih događaja koji na najbolji način promoviraju grad Varaždin i Varaždinsku županiju. Ove godine natjecanje se prvi puta održalo u timskom formatu u kategorijama muških i mix parova. Ukupno je sudjelovalo 50 timova, znači 100 natjecatelja iz 5 zemalja regije. Pobjednici natjecanja bili su muški tim Maksi Alpha (Karlo Stanić i Luka Perko) i mix tim Tonka i Agi (Antonija Pintarić i Augustin Viličnik), oba iz Zagreba.

U kategoriji muških timova sudjelovao je i ministar ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske Damir Habijan koji je pohvalio događaj te kao veliki ljubitelj ovog sporta pokazao da se i uz brojne obaveze i dužnosti može biti aktivan i spreman na sve sportske izazove.

- Natjecanje ne bi bilo moguće realizirati bez iznimne pomoći volontera članova Udruge Active Vita te prijatelja, ljubitelja ovog sporta iz drugih gradova i ovim putem se svima zahvaljujemo na angažmanu. Aktivan i zdrav način života fokus je Udruge Active Vita i našeg funkcionalnog centra, a ovakva događanja daju onu dodatnu natjecateljsku, ali i zabavnu notu, kad testiramo svoje granice izdržljivosti. Hvala svima koji su sudjelovali ili došli podržati natjecatelje, družiti se i vidjeti zaista atraktivne treninge na Graberju - rekao je predsjednik Udruge Active Vita Marko Črljenec.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji.