Na jakom turniru u Ljubljani Nježini "bumbari" - najbolji!

vv | 30.3.2022. u 22:51h | Objavljeno u Sport

NK Varteks je generacija U10 stavila uz bok pobjednika u drugim dobnim skupinama, kao što su NK MARIBOR (U15), FK CRVENA ZVEZDA (U 12 i U13),  GNK DINAMO (U7 i U9) i VOJVODINA (U8)

Izniman uspjeh postigli su mali nogometaši NK Varteks na Međunarodnom dječjem nogometnom turniru "Zmajevo gnezdo", koji je prošlog vikenda privukao više od 170 ekipa s oko 2.000 malih nogometaša različitih dobnih skupina, što ga čini jednim od najvećih turnira u ovom dijelu Europe.

HNK Rijeka, HNK Hajduk, FK Vojvodina, FK Partizan, NK Maribor, NK Domžale, NŠ Mura… neki su od prijavljenih klubova, čija imena rječito govore o jačini i ozbiljnosti ovog dvodnevno turnira, koji je po osmi put održan u Ljubljani. U toj nogometnoj eliti, Škola nogometa NK Varteks bila je zastupljena u generaciji U10, pod vodstvom trenera Romana Nježića.

Iako ih je ždrijeb stavio u skupinu s T6 Nika Beograd, NK Maribor i NK Škofja Loka, "Nježine trupe"  skupinu osvajaju s tri pobjede od 1-0 te se plasiraju u 2. krug gdje sa 2-0 pobjeđuju ekipu NK Posavje Krško. A pobjeda od 2-0 nad ekipom NK Bravo u četvrtfinalu odvela ih je u polufinale gdje su bili bolji od NK Bubamare te zasluženo ušli u završnicu turnira.

-Pozitivna atmosfera, ponos na tribinama i terenu, veselje cijele naše ekipe jer je u finalu s ekipom FK Vojvodina – sve to dovelo je do showtimea: maestralne pobjeda sa 4-1 i zasluženo osvojenim 8. Zmajevim gnezdom, vele u NK Varteksu, uz čestitke malim nogometašima, treneru te roditeljima i navijačima.

nk_v_m2.jpg

Ovaj izniman uspjeh izborili su Mario Šprem, Ian Pongračić (kapetan), Andrej Vlahek, Juraj Mišak, Lovro Kelemen, Mateo Baksa, Jan Putarek, Jura Kljaić, Roko Kišasondi, Kevin Jalušić, Tin Kupčić, Patrik Melnjak, Jakov Šipek, Tin Šoić, Jan Lazar, Damian Farkaš i Mateo Mlinarić, koji je bio i najblji igrač turnira.

-Ekipa ponovo dokazuje da su prije svega prava škvadra, koju prati jednako složna roditeljska horda navijača. Njihov trud, želju i ljubav prema nogometu prate i odlični rezultati, naglašavaju u NK Varteks, koji je generacija U10 stavila uz bok pobjednika u drugim dobnim skupinama, kao što su NK MARIBOR (U15), FK CRVENA ZVEZDA (U 12 i U13),  GNK DINAMO (U7 i U9) i VOJVODINA (U8).

nk_v_m3.jpg