Na Europskom olimpijskom festivalu mladih u Mariboru varaždinski atletičari nizali uspjehe

| 28.7.2023. u 15:21h | Objavljeno u Sport

U Mariboru se održava najveće sportsko natjecanje mladih sportašica i sportaša Starog kontinenta koje okuplja sportaše u dobi od 14 do 18 godina.

Riječ je o Europskom olimpijskom festivalu mladih na kojem će se, do sutra, 29. srpnja, u 11 sportova natjecati oko 3600 predstavnika iz 48 država.

U sastavu atletske reprezentacije Hrvatske su i Varaždinci, članovi AK Sloboda, i to Janko Kišak i Jana Koščak, koji su u dva dana postavili dva rekorda, osvojili srebrenu medalju i plasman u finale.

Janko Kišak tako je prvoga dana postavio novi mlađi juniorski rekord Hrvatske u polufinalnoj utrci 110 metara prepone.

Drugog dana EYOF-a, Kišak je u finalu na 110 m prepone oborio vlastiti rekord, i to onaj kojega je postavio dan ranije, čime je osvojio prvu atletsku medalju za Hrvatsku na ovogodišnjem izdanju EYOF-a.

S novim osobnim i hrvatskim mlađe juniorskim rekordom zauzeo je drugo mjesto i osvojio srebrnu, prvu atletsku medalju za Hrvatsku na ovogodišnjem izdanju EYOF-a.

Janko je u vrlo napetoj i izjednačenoj utrci istrčao rezultat 13,39 s vjetrom -0,4 i za pobjednikom zaostao samo 3 stotinke.

Uspješna je bila i Jana Koščak, koja se natjecala u utrci 400 metara prepone. Prvoga dana je u polufinalnoj utrci zauzela 2. mjesto, čime se direktno uvrstila u finale. U finalnoj utrci 400 metara prepone Jana Koščak osvojila je 7. mjesto.

S obzirom na to da joj je to tek treća utrka na 400 metara u karijeri, 7. mjesto je odličan rezultat za varaždinsku sedmobojku.

Treba istaknuti kako, nakon završetka EYOF-a, Koščak odmah kreće na pripreme za ono što joj ide najbolje, a to je višeboj, koji ju uskoro očekuje na Europskom U20 prvenstvu u Jeruzalemu.