Na 1. EP u nordijskom hodanju Hrvatsku predstavljala i Katica Jakopec iz Udruge Drava Varaždin

vv | 4.9.2023. u 09:08h | Objavljeno u Sport
Reprezentacija Hrvatske osvojila 8 medalja, a Katica Jakopec, jedna od tri predstavnice Sjeverne Hrvatske, osvojila je prvo srebro na 1. Europskom prvenstvu u nordijskom hodanju

U Poljskoj je od 1. do 3. rujna 2023. održano 1. Europsko prvenstvo u nordijskom hodanju na kojem je Republiku Hrvatsku zastupala reprezentacija Hrvatskog saveza nordijskog hodanja.

Za ulazak u sastav reprezentacije sudjelovanjem u četiri kola Prvenstva Hrvatske u vrlo jakoj konkurenciji izborila se i Katica Jakopec, članica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina. Pojedinačno natjecanje u svojoj kategoriji 70+, na stazi dugoj 10 km, završila je na drugom mjestu, osvojivši srebrnu medalju.

Kao članica Udruge Drava Katica Jakopec svojim aktivnim volonterskim radom doprinosi uspješnom djelovanju naše udruge, a ovim uspjehom ulazi u povijest nordijskog hodanja Sjeverne Hrvatske. Ovo srebro je zlatnog sjaja jer je rezultat velikog uspjeha u svijetu sporta, uz činjenicu da Katica nema sportskog iskustva već je samo redovito sudjelovala na organiziranim treninzima koje od svog osnutka provodi Udruga Drava, da uz svoj entuzijazam i veliku motivaciju ima neizmjernu podršku svoje obitelji kojoj je posvetila svu svoju životnu energiju punu dobrote, a sada sve to dijeli s članicama i članovima naše pa i drugih udruga u kojima volontira. Naravno, zauzvrat je dobila stručnu pomoć naših instruktorica i sutkinja nordijskog hodanja kao i podršku uže i šire obitelji, našeg članstva, prijatelja i šire društvene zajednice.

katica jakopec nordijsko hodanje

Uvjereni smo da će ovo zajedničko iskustvo motivirati naše članice i članove, a i sve osobe koji žele zdraviji i kvalitetniji život potaknuti na svakodnevno aktivno hodanje s naglaskom na nordijsko hodanje jer je dokazano da je to najefikasniji oblik kretanja koji uz pravilnu tehniku hodanja i pravilno korištenje specijalno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje pokreće 90 % mišića tijela što za posljedicu ima bolju cirkulaciju, kao i bolje fizičko i psihičko stanje organizma. Ovaj oblik aktivnosti prihvatljiv je za sve dobne skupine, poželjan je za osobe starije dobi, a Katica Jakopec je to svojim uspjehom i dokazala.

U ime članica i članova Udruge Drava čestitamo na postignutom uspjehu našoj Katici i reprezentaciji HSNH-a na osam osvojenih medalja u pojedinačnoj konkurenciji te zahvaljujemo organizatoru odlaska reprezentacije na Europsko prvenstvo na uloženom trudu i pripremi reprezentativaca, kao i Hrvatskom savezu nordijskog hodanja, predsjedniku i instruktorima jer bez svega toga navedeni uspjeh bi izostao. - poručili su iz Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava.