Nakon pobjede nad Međimurjem nogometaši Varaždina okreću se gostovanju u Solinu Foto: Krešimir Đurić

Mumlek uoči Solina: Primarni je cilj rezultat, a ne ljepota pa da gubimo utakmice

| 28.9.2018. u 11:20h | Objavljeno u Sport

Nakon pobjede nad Međimurjem i plasmana u 1/8 finala hrvatskog nogometnog Kupa, u kojem će 31. listopada igrati protiv Rijeke, momčad Varaždina sutra u 16 sati u Solinu s istoimenim domaćinom očekuje susret 6. kola Druge HNL. Varaždin je vodeći na tablici s 12 bodova,a Solin je 8. sa 7 bodova.

- Bit će nam to četvrto gostovanje u dosadašnjih 6 kola, a očekuje nas utakmica slična onoj koju smo odigrali prije tjedan dana u Zagrebu protiv Kustošije,a nadam se da smo izvukli pouke iz tog susreta - naglasio je trener momčadi Varaždina Miljenko Mumlek.

- S obzirom na rezultate koje postižemo neke se stvari previše stavljaju pod povećalo. Gledajte rezultate drugih ekipa, primjerice drugih momčadi Dinama i Hajduka koji igraju sa slabijim suparnicima a imaju probleme,dok mi sami sebi stavljamo imperative da sve moramo pregaziti kao Real Madrid u najboljim danima. Nije Međimurje slučajno do prije tjedan dana bilo drugo na tablici s jednim porazom kao i mi. I ja sam kritičan prema svojoj ekipi, jer to ne izgleda tečno, bajno i sjajno, ali kada pogledamo rezultate u odigranim utakmicama, od priprema do sada, mi smo izgubili dvije utakmice u zadnja tri mjeseca, od Dinama i Kustošije. Pokušat ćemo biti rastrčaniji i malo više povezati igru u preostalih  utakmica do kraja polusezone, ali primarni je cilj rezultat, od kojeg ćemo svi iduće godine moći živjeti, a ne ljepota pa da gubimo utakmice - napomenuo je Mumlek.

Što se igračkog kadra tiče Senić je protiv Međimurja ozlijedio ruku i tek će se vidjeti hoće li biti u kadru momčadi za susret protiv Solina, Benko je u utakmici protiv Kustošije osjetio bol u koljenu, ali je htio do kraja odigrati taj susret, međutim, nije ga bilo u srijedu u nadmetanju s Međimurje, kako bi spreman dočekao nadmetanje sa Solinom. Zbog ozljeda u konkurenciji za susret neće biti Miklića i Stolnika.

- Pratio sam igre Solina, pobijedili su dvije utakmice, drugu momčad Hajduka i Kustošiju iz prekida, što znači da ćemo morati posvetiti pozornost prekidima i na skok igru. Vjerojatno su nešto promijenili u stilu igre od prošle sezone, jer im je došlo dosta igrača iz pogona Hajduka zajedno s trenerom koji ih je tamo trenirao. Kao što i mi teško mijenjamo stil, tako će i oni ostati vjerojatno na stilu koji ih je krasio dugi niz godina, a to su bili prekidi, duge lopte i duel igra i za to ćemo se spremati - zaključio je Mumlek.