Može li se Varaždin revanširati Slaven Belupu za ispadanje u 2. HNL?

VV | 17.7.2022. u 14:37h | Objavljeno u Sport

Prije godinu dana i dva mjeseca, 22. svibnja 2021., Varaždin je na gostovanju u Koprivnici igrao biti ili ne biti utakmicu Prve HNL protiv Slavena Belupa. Bilo je to posljednje 36. kolo sezone 2020./2021. i Varaždinu je igrala samo pobjeda za sigurni ostanak ili remi u slučaju da se poklope rezultati na ostalim utakmicma, dok je Slaven već tada osigurao ostanak u ligi i susret im nije bio od rezultatske važnosti.

Na žalost, Varaždin je tada izgubio 1:0 u te se varaždinski sastav morao ponovno oprostiti od prvoligaškog nogometa. Ipak, prošle sezone su napravili neviđeni pothvat i ostvarili što nitko nikada prije nije, a to je da su vratili prvoligaški status nakon samo jedne sezone izbivanja i igranja u Drugoj HNL.

Danas, na stadionu NK Varaždina, Varaždin igra protiv Slavena Belupo, ponovno u prvoligaškom društvu u sklopu 1. kola Supersport hrvatske nogometne lige te će tražiti prve bodove na samom startu nove sezone, a ujedno će se pokušati revanširati Slavenu za poraz koji je teško pao svima u klubu kao i cjelokupnoj varaždinskoj nogometoj sceni. Susret počinje u 19 sati.