Monika Bosilj Foto: Flippo Baskets BG 74

Monika Bosilj od ove sezone u novom klubu, njemačkom prvoligašu Flippo Baskets BG 74

Martin Novosel | 9.11.2020. u 15:23h | Objavljeno u Sport

Posljednjih par sezona nije bilo najsretnije razdoblje za varaždinsku košarkašicu Moniku Bosilj. Nakon što je 2016. godine raskinula ugovor s Kvarnerom zbog neisplate plaća, 2017. godine potpisala je ugovor za Durham Palatinates, sveučilišni klub u Engleskoj za koji je debitirala tek 2018. godine jer je čekala radnu dozvolu.

Prošle je sezone potpisala ugovor s poljskim klubom Enea AZS Poznan, ali je prije starta prvenstva ozlijedila lijevo koljeno, koje se nije oporavilo te će ga morati operirati. Ove sezone postala je košarkašica njemačkog prvoligaša Flippo Baskets BG 74 iz Göttingena.

- Imala sam ugovor na jednu sezonu s AZS Poznanom, a s obzirom na to da koljeno nije najbolje još ni sada, mislila sam da uopće neću igrati ove sezone već da ću uzeti pauzu i otići na operaciju. Međutim, dobila sam poziv iz Njemačke,s time da su u klubu upoznati s mojom situacijom. Trenutno sam u Göttingenu, gdje ću napraviti i operaciju i oporavak, nakon čega se planiram vratiti u Varaždin - rekla je Bosilj.

Do dogovora suradnje došlo je neočekivano s obzirom na to da je planirala igračku pauzu zbog operacije koljena koju planira obaviti u siječnju Nakon nekoliko treninga dogovorili su suradnju, a igrat će s vremenskim ograničenjem, najviše 20 minuta po susretu.

Više, pročitatjte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u