Umjesto utakmice igrači Varaždina odradili su trening susret, na kojem je igrao i Leonard Vuk Foto: Dražen Novosel

Momčad Višnjevca nije doputovala, susret će biti registriran 3:0 u korist Varaždina

| 20.5.2017. u 17:28h | Objavljeno u Sport

Kao što su i najavili u dopisu poslanog elektronskom poštom na adrese povjerenika za natjecanje Treće HNL Istok Željka Bela i Nogometnog kluba Varaždin, nogometaši Višnjevca nisu doputovali danas u Varaždin, gdje su od 17 sati, na stadionu Sloboda, trebali s Varaždinom odigrati susret 28. kola Treće HNL Istok.

U Izvještaju o utakmici delegat varaždinskog susreta Išam Gadžo iz Bjelovara je napisao:

Sve službene osobe stigle na vrijeme. Domaćin pripremio sve prostorije, kao i teren za igru -bez ikakavih primjedbi. Sastanak pred utakmicu održan na vrijeme na kojem su bile sl. predstavnik domaćina, rukovoditelj osiguranja i sve službene osobe. Na sastanku nitko od predstavnika NK Višnjevac, kao gosta nije se pojavio. Domaćin pripremio sve za odigravanje današnje utakmice u duhu Propozicija natjecanja. Sve službene osobe također bile spremne za utakmicu, ali obzirom da nitko od predstavnika gostujuće momčadi, a niti igrača nije se pojavio u vrijeme zakazano za odigravanje utakmice ista se nije niti odigrala. Obzirom da su povjerenik za natjecanje, kao i povjerenik za suđenje najavili da je nedolazak gostujuće momčadi i moguć, zaključili smo zapisnik koji potpisuju službeni predstavnik domaćina, sudac i delegat - napisao je delegat utakmice u izvještaju.

Za viđenje ove situacije i posljedicama, naročito po klub iz Višnjevca, upitali smo povjerenika za natjecanje Treće HNL Istok Želja Bela.

- Višnjevac na utakmicu nije došao iz neopravdanog razloga, a ne zbog bolesti ili neke druge više sile. Nisu došli jer nisu imali dovoljan broj igrača za današnju utakmicu, s obzirom da im je nekoliko igrača otišlo na sportske igre mladih, a nekoliko ih je sudjelovalo u Quadrilli, koja se svake godine pleše u Osijeku. Meni kao povjereniku natjecanja i klubu gdje su trebali igrati poslali su dopis da nisu u mogućnosti doputovati na utakmicu - rekao je Bel

- Nakon što dobijem izvješće od delegata susreta, utakmicu ću registrirati 3:0 u korist Varaždina, a protiv Višnjevca ću pokrenuti disciplinski postupak, odnosno predati materijal disciplinskom sucu Željku Franiću, koji će pokrenuti disciplinski postupak. Franić će od Višnjevca još zatražiti dopunska izvješća, iz kojih će se vidjeti zašto nisu došli na utakmicu u Varaždin i ako je razlog neopravdan, kao što jest, disciplinski sudac će ih kazniti - zaključio je Bel.

Momčad Varaždina je umjesto utakmice s Višnjevcem na stadionu Sloboda odigrala međusobni trening susret.