Momčad Varaždina nije imala rješenje za obranu Hrvatskog Dragovoljca u današnjem susretu Foto: Krešimir Đurić

Momčad Varaždin pretrpjela drugi uzastopni poraz, Hrvatski D. revanširao se za poraz u 3. kolu

| 28.10.2017. u 16:53h | Objavljeno u Sport

Momčad Hrvatskog Dragovoljca se u današnjem susretu 14. kola Druge HNL revanširala Varaždincima za poraz u 3. kolu ovog prvenstva u Sigetu (2:1), svladavši danas na stadionu Varteksa, pred oko 800 gledatelja, varaždinski sastav rezultatom.2:0, poluvrijeme 1:0. Oba gola za sastav iz Sigeta postigao je kapetan Hrvatskog Dragovoljca Nikola Eller, u 17.  i u 57. minuti, čime je momčadi Maria Kovačevića nanio drugi uzastopni, a četvrti poraz ove sezone.

Bilo je to loše izdanje domaćeg sastava, a što je gostujuća momčad, pod vodstvom trenera Igora Pamića, znala kazniti. U momčadi Varaždina kapetan je na današnjem susretu umjesto požutjelog Karla Šimeka bio Dario Jertec. Osim Šimeka u momčadi Varaždina na današnjem susretu nije bilo Petrovića i Jagačića. U 8. minuti Kulenović je u posljedni tren uklizao i odnio loptu ispred Vladimira Burića koji je po desnoj strani ušao u kazneni prostor pred gol Nevestića.

U 14. minuti na oko 20 metara desno iskosa srušen je Kolarić, slobodan udarac izveo je Drožđek, ali je lopta preletjela preko živog zida i gola gostiju. U 17. minuti gosti su neočekivano poveli. Napad Hrvatskog Dragovoljca išao je po desnoj strani, uslijedila je lopta po zemlji u kazneni prostor domaćina, gdje su bili obrambeni igrači Varaždina, ali nisu uspjeli izbaciti loptu u polje, što je iskoristio kapetan Hrvatskog Dragovoljca Nikola Eller i vrhom kopačke loptu po zemlji poslao u mrežu, kraj nemoćnog vratara Ivana Nevestića.

Primljeni gol kao da je oduzeo samopouzdanje igračima domaćeg sastatava, dok su se gosti, nakon postignutog gola, odlučili na pojačanu obranu i prijetnju iz kontranapada. Varaždin je mogao izjednačiti u 26. minuti, kada je Glavica na 5 metara od gola gostiju primio loptu po zemlji od Golubara, ali je iz sjajne situacije pucao točno u vratara Šolčića. 

Na suprotnoj strani, minutu kasnije, Valentino Majstorović je sa 16 metara glavom prebacio istrčalog vratara Nevestića, ali je Prahić bio blizu u slučaju da je lopta otišla prema mreži, no završila je pored lijeve vratnice gola Varaždina.

U 32. minuti Karlo Težak je pao u desnoj strani kaznenog prostora Hrvatskog Dragovoljca, ali šibenski sudac Dario Kulušić, koji je bio blizu tog događaja, nije ni trepnuo. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću gostiju, a na početku drugog dijela trener Varaždina Mario Kovačević odlučio se na dvije izmjene.

U svlačionici su ostali Karlo Težak i Mario Sačer, a u igru su ušli Bamidele i Erić. U 48. minuti brza kontra gostiju a Bamidele je s noge gostujućeg igrača skinuo loptu u posljednji trenutak.

U 57. minuti novi hladni tuš za domaće navijače i igrače. Po desnoj strani napada gostiju probio se Valentino Majstorović, koji je po zemlji poslao loptu u sredinu kaznenog prostora, gdje ju je dočekao kapetan Nikola Eller i po zemlji, preciznim udarcem, ponovno poslao u mrežu Nevestića.

U 61. minuti Kovačević je posegnuo za trećom, posljednjom izmjenom, kada je iz igre izvadio Prahića, a u igru uveo Vuka. U 64. minuti na dodavanje Golubara s oko 16 metara desno iskosa pucao je Drožđek, a vratar gostiju je uz malo poteškoća ipak uhvatio loptu. U 78. minuti nakon ubačaja Jerteca s lijeve strane pred golom gostiju u desnoj strani kaznenog prostora bio je Erić, koji je pucao visoko iznad gola Hrvatskog Dragovoljca.

Na isteku 90. minute četvrti je sudac pokazao još najmanje 5 minuta sudačke nadoknade vremena, ali Varaždin nije uspio u tom periodu stvoriti opasniju situaciju pred golom Hrvatskog Dragovoljca, čiji su igrači napustili Varaždin s osvojena 3 boda.