Momčad GRK Varaždina 1930 u dvorani na Dravi počela pripreme za novu sezonu Foto: Dražen Novosel

Momčad GRK Varaždina 1930 u dvorani na Dravi počela pripreme za novu sezonu

| 2.8.2022. u 09:52h | Objavljeno u Sport

Prozivkom i kraćim sastankom, a nakon toga i prvim treningom, jučer su u varaždinskoj Areni počele pripreme GRK Varaždina 1930 za novu sezonu. Treneru Mateju Miškoviću i njegovom pomoćniku Emersonu Žnidariću odazvalo se 18 igrača.

U odnosu na prošlu sezonu u svlačionici Dabrova više nema Frana Vujovića, koji je u redovima njemačkog trećeligaša HG Sarrlouis, Sebastijana Vinceka, koji je postao igrač Ormoža, Matej Šagij koji će nastaviti u njemačkoj trećoj ligi, zatim Bruno Mlakar, koji će studirati i trenirati u Zagrebu te Roko Vugrinec i Dejan Flajšan.

Nova imena u svlačionici su bivši igrač Dabrova Dominik Novak, koji je povratnik iz momčadi Gorice, zatim Fabijan Grubišić, koji je polusezonu proveo na posudbi u PPF Zagrebu, zatim Viktor Kociper, koji je ponikao u RK Varaždinu, a nakon dugog izbivanja zbog ozlijede treninzima se vratio golman Domagoj Črnila. Na probu je još došao kružni napadač Alen Novosel iz Ludbrega.

Do početka nove sezone momčad GRK Varaždina 1930 odigrat će pet pripremnih utakmica. Prva je utakmica na rasporedu 13. kolovoza kada će ugostiti Vidovec, 17. kolovoza u Varaždinu će gostovati Čakovec, a 20. kolovoza igrat će s Metalcem. Uslijedit će dvije pripremne utakmice s Ormožem, 23. kolovoza u gostima i 26. kolovoza u Varaždinu, dok će 27. i 28. kolovoza Dabrovi sudjelovati na turniru u Ivanić Gradu, na kojem će sudjelovati domaćin Ivanić i Poreč.

Cilj je uvijek izboriti Ligu za prvaka, biti što bolji u njoj i pokušati dosegnuti Final Four kupa, pa da to uz Ligu za prvaka bude nekakva kruna u novoj sezoni. Otišla je nekolicina igrača, ali kako se kaže koga nema bez njega se i može. Imam 20 motiviranih igrača s kojima mi je zadovoljstvo raditi, ne razmišljam o tome koga ima koga više nema u sastavu - rekao je trener GRK Varaždina Matej Mišković