Momčad Bednje imat će veliku podršku s tribina Rujevice na susretu osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa Foto: Dražen Novosel

Momčad Bednje imat će veliku podršku s tribina Rujevice na susretu osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa

| 18.10.2024. u 12:55h | Objavljeno u Sport

U utorak, 22. listopada, u 19 sati i 30 minuta, na stadionu Rujevica u Rijeci igrat će se susret osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa između Bednje i Rijeke.

Momčad Bednje je domaćin, a Rijeka organizator tog susreta. Od trenutka kada su Bednja i Rijeka dogovorili da će se utakmica umjesto na igralištu Kod mosta u Beletincu igrati na stadionu Rujevica, vlada veliko zanimanje među navijačima Bednje za ovaj, inače povijesni susret za klub iz Beletinca.

Naime, Bednja je do sada puno puta igrala u pretkolu i šesnaestini finala hrvatskog Kupa, no sada je po prvi puta uspjela izboriti plasman među 16 najboljih klubova u ovom natjecanju.

Klub je za svoje navijače osigurao prijevoz autobusima na kup utakmicu, a u utorak će navijači Bednje put Rijeke navijači krenuti s tri autobusa i dvadesetak osobnih vozila pa su procjene da će momčad Andrije Balajića s tribina Rujevice imati podršku tristotinjak navijača.

Inače, Bednja i Rijeka već su se jednom sastali u hrvatskom Kupu i to 23. rujna 2015. godine,pred oko tisuću gledatelja na igralištu Kod mosta u Beletincu. Rijeka je, pod vodstvom trenera Matjaža Keka, bila uvjerljiva i slavila rezultatom 10:0, poluvrijeme 5:0.

Četiri gola postigao je Tomasov, dva Samardžić, a po jednom su mrežu Bednje, koju je trenirao Saša Paska, koji je i sam nekada nosio dres Rijeke, pogađali Balaja, Bezjak, Bradarić i Moises.

Bednja je taj susret odigrala u sastavu: Slatina ( od 62. Edo Bosilj), M. Bosilj (od 66. L. Bosilj), P. Hrebak, L. Hrebak, Nježić, Šinjori (od 59. Banić), Ismajlovski, Žugec, Bartolec, Vrbek, Kutnjak.