Lani su rukometaši Vidovca u četvrtfinalu Kupa ugostili PPD Zagreb

Mogu li rukometaši Vidovca preko Zameta do četvrtfinala hrvatskog Kupa?

| 8.2.2017. u 09:15h | Objavljeno u Sport

Momčad Vidovca gura uspješnu sezonu u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, a ove sezone još jednom su izborili osminu finala i borit će se večeras pred svojim navijačima s ekipom riječkog Zameta da bi, kao i prošle sezone, izborili nastup u četvrtfinalu kada su igrali protiv PPD Zagreba. U pobjedu se nada i trener Vidovca Igor Senečić.

- Zamet je teži suparnik od Buzeta protiv kojeg smo igrali lani u ovoj fazi natjecanja. Mislim da imamo šanse, s obzirom da smo se pojačali uoči ove sezone i da Zamet nije nepremostiva prepreka. Daleko od toga da će nam biti lagano, oni su sigurno favoriti u tom dvoboju, ali dat ćemo sve od sebe, a s ovim igračima koje imamo možemo im dobro parirati - objasnio je Senečić.

Zamet je ozbiljna premijerligaška ekipa, sastoji se od iskiusnih igrača te pokojeg bivšeg reprezentativca seniorske reprezentacije.
-To je jedna iskusna ekipa i ima iskusne igrače poput Matea Hrvatina i Tina Lučina koji je također bio na širokom spisu seniorske reprezentacije. Nema velikih tajni tu, to je brza i čvrsta ekipa kao i sve koje igraju u Premijer ligi. Trebamo dati svoj maksimum jer ako dajemo manje to neće biti dovoljno. Mi ćemo se morati na svaku loptu baciti i ginuti da bi uopće mogli protiv jačih ekipa imati neku šansu - naglasio je Senečić.

Nedavno su dobili dva nova pjačanja za nastavak sezone, s obzirom da se u redove Vidovca vratio Zoran Jeftić nakon kratkog igranja u Sloveniji u Ptuju, a isto tako im se vratio Dario Herman.

-To su dva igrača koja su se vratila iz Drave Ptuja, momčadi koja nastupa u slovenskoj prvoj ligi koja je po mojoj procjeni malo jača od Premijer lige, tako da iskustvo igranja u jačoj ligi će nam sigurno dobro doći. S njima bi trebali još kvalitetnije stasati naši mladi igrači - rekao je Senečić.

Kao i uvijek do sada, u klubu se nadaju i očekuju dobar odaziv publike koja bi još jednom trebala doći u većem broju podržati rukometaše Vidovca do mogućeg novog trijumfa.

-Mislim da je publika uvijek dobro reagirala kada su se igrale ovako velike utakmice i ne sumnjam da će se to dogoditi i ovaj puta. Uz dobru potporu publike i kvalitetno suđenje, nadam se da ćemo dobiti prigodu pobijediti. Nije da moramo, ali ako nam se ponudi prilika mi ćemo je objeručki prihvatiti - zaključio je Senečić.

Utakmica između Vidovca i Zameta igrat će se u vidovečkoj školsko sportskoj dvorani večeras u 19 sati.