MNK Junajted došao do svog drugog naslova prvaka Hrvatske u mininogometu Foto: Hrvatski mininogometni savez

MNK Junajted došao do svog drugog naslova prvaka Hrvatske u mininogometu

Varaždinske vijesti | 7.7.2019. u 14:53h | Objavljeno u Sport

Nakon što se prošle godine nije održala završnica Prvenstva Hrvatske u mininogometu, ove godine se održalo sedmo izdanje ovog natjecanja u Ivanić Gradu. U finalu su se susreli varaždinski MNK Junajted & Dion Crotextil i zagrebački Mininogometni klub Dinamo, a varaždinska momčad je bila bolja nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke. Regularni dio je završio 2:2, a Varaždinci su na kraju slavili sa 7:6.

Dinamo je poveo golom Jerka Leka u 7. minuti, veliko pojačanje mini modrih za novu sezonu, a u 27.minuti isti igrač povisuje na 2:0 za zagrebačku momčad. Ipak, praktički nakon što su izveli loptu sa centra Mario Sačer je prvo smanjio u 28., a u 29. je izjednačio na 2:2 te uveo svoju momčad do penala. U raspucavanju penala, oba golmana, Marko Habazin (Dinamo) i David Sabolek (Junajted), bili su izvrsni, no na kraju je više sreće i koncentracije imala momčad iz Varaždina kojoj je ovo drugi naslov prvaka Hrvatske, prvi su osvojili 2016.godine.

Momčad MNK Junajted & Dion Crotextil sa klupe je vodio izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Dalibor Leskovar, a osim ekipne nagrade, Junajted je uzeo i pojedinačne nagrade na natjecanju. Damjan Habrun je bio najbolji igrač turnira, dok je David Sabolek bio najbolji golman.