David Šalamon na najvišoj stepenici postolja, a Gabrijel Stojanović odmah do njega na drugom mjestu

Mlađi senior David Šalamon dvoranski prvak Hrvatske na 400 metara

| 13.1.2019. u 20:03h | Objavljeno u Sport

Dvoranskim prvenstvom Hrvatske za mlađe seniore i seniorke počela je ovogodišnja dvoranska sezona. U dvorani na zagrebačkom Velesajmu atletičari varaždinske Slobode pokazali su da su vladari na 400 metara. David Šalamon pobijedio je na 400 metara (48,85) a u istoj utrci Gabrijel Stojanović bio je 2. (49,10).

Štafeta Slobode u sastavu Valentino Bečeheli, David Šalamon, Karlo Marciuš i Gabrijel Stojanović također se okitila zlatom (3:23,02) ispred favoriziranog zagrebačkog Agrama i Karlovca.

Od članova Slobode još su nastupili Andrea Vuradin u skoku u vis koja se plasirala na 4. mjesto(155 cm), Jan Ožeg je u bacanju kugle bio 5.(11,99 m) a Ana Majdak u istoj disciplini 6(10,36 m).

Prema broju osvojenih medalja Sloboda je zauzela 5. mjesto od 16 klubova koliko ih je sudjelovalo na ovom natjecanju. Sloboda na ovo natjecanje nije poslala sve svoje najbolje atletičare pa je time uspjeh na početku dvoranske sezone znatno veći.

Sljedeće natjecanje je već narednog tjedna u Miramasu u Francuskoj gdje će se održati Prvenstvo Mediterana u dvorani za mlađe seniorke i seniore. Poziv za ovo jako natjecanje dobio je David Šalamon a pratiti će ga njegov trener Ivan Domislović.