Mladi nogometaši Varaždina nastupit će na nikad jačem turniru Međimurec U-14, dolazi i Juventus

| 11.8.2023. u 09:22h | Objavljeno u Sport

Jubilarno 25. izdanje interkontinentalnog turnira Međimurec U-14 bit će najjači turnir do sada, poručeno je između ostalog s konferencije za medije u Nedelišću uoči jednog od najjačih europskih nogometnih turnira za mlađe dobne kategorije.

Međimurec U-14 bit će održan u subotu i nedjelju 19. i 20. kolovoza na nogometnom igralištu Međimurca u Dunjkovcu/Pretetincu.

Na turnir će nastupiti: Juventus Torino (ITA), Aston Villa (ENG), Sparta Prag (CZK), Legia Varšava (POL), Crvena zvijezda Beograd (SRB), CSKA Sofia (BUG), Hammarby Stockholm (SWE), Rapid Beč (AUT), Slovan Bratislava (SLK), Ferencvaros Budimpešta (HUN), japanske ekipe Oxala Tokio i Adria (JPN) te hrvatski sastavi: Dinamo, Hajduk, Varaždin i domaćin Međimurec.

Na pressici kojoj su nazočili međimurski župan Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović te predstavnici organizatora turnira NK Međimurca, predsjednik kluba i organizacijskog odbora Mišel Ganzer i dopredsjednik organizacijskog odbora Matija Cimerman istaknuto je kako će najveći magnet za publiku sigurno biti dolazak ekipe torinskog Juventusa.

„Njih se poziva na stotine turnira godišnje, ali došli su na naš što dovoljno govori o kvaliteti, ali i organizaciji koju imamo“ naglasio je Ganzer.

Govoreći o prošlosti, rekao je kako su od pokretanja turnira 1999. godine na turniru igrala kasnije brojna poznata nogometna imena koja su ostavila zapaženi trag na europskoj klupskoj i svjetskog reprezentativnoj nogometnoj sceni.

„Ako gledamo posljednju vrijednost s transfermakta i uključimo prijelaze Kovačića i Gvardiola u Manchester City ukupna vrijednost prvih 11 koji su igrali na ovom turniru iznosi 325 milijuna eura“ izjavio je.

Zahvalivši na podršci i Općine i Županije, nacionalnom i županijskom nogometnom savezu, kao i Ministarstvu turizma i sporta najavio je i dolazak vodstva Hrvatskog nogometnog saveza i izbornika Zlatka Dalića na svečanost proglašenja najboljih i zatvaranja turnira.

Predsjednik MNS-a Kristijan Antolović kazao je kako uz najbolje hrvatske ekipe dolaze još i predstavnici 11 zemalja, uključujući i daleki Japan te dodao kako ovaj turnir puno znači za međimurski nogomet.

Načelnik najveće međimurske općine Nikola Novak rekao je kako je ovim turnirom Nedelišće stavljeno na europsku nogometnu mapu.

„Općina Nedelišće turniru pomaže kroz infrastrukturu u koju se svake godine puno ulaže. Tako smo obnovili ogradu, uveli navodnjavanje, postavili nove reflektore, uredili okoliš igrališta i nogostup oko objekta, a u planu imamo ulaganje u pomoćno igralište i u sami objekt“ izjavio je Novak.

Međimurski župan Matija Posavec kazao je da ovaj događaj i kod slabijeg poznavatelja sporta mora izazvati strahopoštovanje jer mala međimurska mjesta postaju središta europskog nogometa.

„To su klubovi koji imaju svoj statut, koji imaju svoju tradiciji i dovesti te klubove u najsportskiju i nogometno najbrojniju hrvatsku županiju je veliki uspjeh i potvrda da smo atraktivna sredina i za kampove, i treninge i za sportska natjecanja“ započeo je u obraćanju Posavec nastavivši da su nogometaši poput Kovačića, Perišića, Kramarića, Pjace, Gvardiola i mnogih drugih ovdje započeli svoj nogometni put.

„Ovaj turnir će izazvati pozornost naših ljudi, ali i gostiju te će još jednom prekrasne slike iz naše sportske regije otići u cijeli svijet“ poručio je.