Mladi ludbreški hrvači oduševili borbama i osvojenim medaljama u Mađarskoj

| 9.5.2022. u 10:12h | Objavljeno u Sport

Mladi članovi Hrvačkog kluba Ludbreg sakupljali iskustvo, ali i medalje u Nagykanizsi. Riječ je o turniru prijateljskih klubova za mlađe uzraste, a osim ludbreškog kluba te domaćina Kanizsai BS, sudjelovao je i hrvački klub iz Zalaegerszega.

Ludbreški je klub predstavljalo 12 hrvačica i hrvača, a na turniru je ukupno sudjelovalo pedesetak natjecatelja. Ludbreški pomladak prikazao je odlične borbe, a pojedine su nas doslovno oduševile. Kategorije su bile mješovite, muško- ženske, a svi hrvači osvojili su medalje.

Gracijela Filipašić osvojila je brončanu medalju, njena starija sestra Marta pokazuje izniman potencijal. Bila je druga, a u borbi za zlato, dobro je namučila solidnog mađarskog hrvača. Lana Horvat također se bez problema suprotstavljala dječacima, osvojila je broncu. Brončana je bila i Monika Havaić, dok je njen brat Jakov osvojio srebro, a u borbi za prvo mjesto ovaj put je od njega bolji bio klupski kolega Karlo Kovačić.

Bronce za Martina Horvata i Franka Kerna koji vrijedno treniraju i napreduju. David Špoljarić, mladić koji se nedugo priključio, također je bio brončani. Rafael Vađon i Karlo Mesar borili su se za zlatnu medalju u svojoj kategoriji, a ovaj put je Karlo Mesar bio uspješniji i osvojio zlato.

Najiskusniji hrvač ove generacije, kapetan Donat Ledenko suvereno je osvojio prvo mjesto, a sve je borbe pobijedio tehničkom superiornošću bez izgubljenog boda. Mladu ekipu vodio je trener Ignac Horvat, dok je Krešo Horvat ovaj put bio u ulozi suca.