Mlada karatistica Lea Stolnik u Donju Voću donijela srebrnu medalju s državnog natjecanja Foto: Općina Donja Voća

Mlada karatistica Lea Stolnik u Donju Voću donijela srebrnu medalju s državnog natjecanja

Varaždinske vijesti | 27.12.2022. u 14:21h | Objavljeno u Sport

Klub Đakovo prošlog je vikenda bio domaćin Prvenstva Hrvatske u katama za mlađe kategorije (subota, 17.12.) i u borbama za mlađe i starije kadete (nedjelja, 18.12.), s više od 650 prijavljenih natjecatelja.

Na natjecanju je nastupila i Lea Stolnik iz Donje Voće ispred KK Ivanec te osvojila srebrnu medalju u kategoriji djevojčica 7 godina.

Lea je do sada osvojila 5 zlatnih i dvije srebrene medalje na županijskim i međužupanijskim natjecanjima te prvu srebrnu na prvom nastupu na Državnom natjecanju.

Načelnica općine Donja Voća Sanja Kočet organizirala je prijem za mladu karatisticu i njenu trenericu Petru Brlečić.

- Ovaj rezultat dokaz je odličnog rada tijekom godine male naše karatistice i njene trenerice Petre Brlečić. Iako je zajedno s našom borbašicom Enom Jakopec započela trenirati "pod budnim okom" višestruke prvakinje Hrvatske Petrom Brlečić tek početkom ove godine, s obzirom kakve su do sada uspjehe ostvarile, može se samo reći bravo cure! - poručili su iz Općine Donja Voća.

- Iznimno smo ponosni na ovaj uspjeh i pozitivnu sliku koju naši mladi šalju svojim uspjesima i kontinuiranim radom. Međutim, priča o uspjehu mladih karatistica naše Općine tu ne staje, ona kontinuirano traje posljednjih godina, ali i seže u daleku prošlost. Petra Brlečić, i ovogodišnja dobitnica Plakete Općine Donja Voća za posebna sportska postignuća i sudjelovanje na studentskom Svjetskom prvenstvu u karateu. Osvajačica je međunarodnih medalja (ove godine su to bila Postojna open - dva zlata (seniorke -68 i seniorke otvorena kategorija, Međimurje open srebro, Zagreb karate kup bronca), županijska i državna prvakinja u katama te 7. mjesto na svjetskom studentskom - ističu iz Općine.

Trenerica Petra navodi kako su za ostvarene rezultate zaduženi cijeli tim KK Ivanec, Dubravko Ferek (predsjednik kluba), Damir Križek i Davor Dubovečak, a prvenstveno trener Tihomor Šavorić (jedan od osnivača kluba) koji je zadnjih mjesec dana "pritiskao" kataše glede pripreme za državno prvenstvo.

donja_voca_Lea_Stolnik_27122022_1.jpg

donja_voca_Lea_Stolnik_27122022_2.jpg

donja_voca_Lea_Stolnik_27122022_3.jpg