Mitrovski: Ima Rijeka dosta dobrih igrača, ali mislim da ovu subotu mi pobjeđujemo Foto: Dražen Novosel

Mitrovski: Ima Rijeka dosta dobrih igrača, ali mislim da ovu subotu mi pobjeđujemo

| 24.10.2024. u 12:38h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina očekuje u subotu na Rujevici od 18 sati i 30 minuta susret 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, sa sastavom Rijeke. Zbog žutih kartona u sastavu Varaždina neće biti Belcara i Boršića.

- Prošlu utakmicu nije bilo Marine, a sada nam je bolestan Duvnjak i vidjet ćemo kakva će s njim biti situacija, a nadamo se do susreta s Rijekom više nitko neće razboljeti - rekao je uvodno na današnjem susretu s novinarima u klubu trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

- Očekuje nas zahtjevna utakmica, uvijek je teško igrati protiv Rijeke na njihovom terenu,ali dobro se pripremamo, igrači odlično rade i idemo pokušati izvući koliko se da izvući - dodao je Šafarić.

Upitan kakvu Rijeku očekuje trener je odgovorio:

- Rijeka je uvijek favorit kada igra kod kuće i moramo se dobro pripremiti, kvalitetno ih izanalizirati. Mislim da imamo svoje šanse s obzirom na način na koji igramo i stil koji gajimo. Tako ćemo pokušati igrati kod njih, nametnuti se i da im stvorimo što više šansi. Vjerujem da ova momčad može napraviti na Rujevici pozitivan rezultat - rekao je Šafarić.

Pratio je u utorak kup susret Bednje i Rijeke na Rujevici.

- Čestitao bih prije svega Bednji, stožeru, ekipi i svima ostalima u klubu na odličnom uspjehu, lijepoj prezentaciji kluba i našeg kraja, ali ne bih puno o toj utakmici jer to nisu realne utakmice. Kup utakmice i prvenstvo nemaju veze jedno s drugim - rekao je Šafarić.

S obzirom na pobjedu u posljednjem prvenstvenom susretu i na plasman na tablici u svlačionici varaždinske momčadi subotnja se utakmica dočekuje u dobrom ozračju.

- Kada se pobjeđuje uvijek je dobro. Na Rujevicu idemo ostvariti pozitivan rezultat, idemo igrati nogomet, nadigravati se. Napravit ćemo dobru analizu i dobro se pripremiti. Oduvijek je bilo teško igrati na Rujevici, ali tamo smo se uvijek nadmetali, igrali dobro i pokušat ćemo izvući pozitivan rezultat. Ima Rijeka dosta dobrih igrača, Pašalić je malo bolji kao individualac, ali mislim da ovu subotu mi pobjeđujemo - rekao je igrač sredine terena momčadi Varaždina Dimitar Mitrovski.

Na posljednjem susretu s Goricom bio je strijelac vodećeg gola, a nakon te pobjede Varaždin se ponovno vratio na četvrto mjesto tablice.

- Radimo za dobar rezultat i očekujemo dobre stvari, ali isto tako svjesni smo da može biti i loših stvari. Protiv Gorice smo dobro stajali na terenu, dobro smo ih pritiskali, a jedino je šteta što u prvom poluvremenu nismo postigli više golova. Drago mi je zbog gola, ali najbitnije je kada ekipa pobjeđuje - naglasio je Mitrovski.