Memorijalni turnir Stjepan Križanec: Pobjednik turnira ekipa Graditeljstvo Cvilko

| 5.8.2020. u 17:58h | Objavljeno u Sport

U Višnjici je 1. i 2. kolovoza odigrano 25. jubilarno izdanje jednog od najdugovječnijih memorijalnih malonogometnih turnira "Memorijalni malonogometni turnir Stjepan Križanec", koji se igra u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Stjepana Križanca iz Višnjice.

25 jubilarno izdanje turnira održano je pod uvjetima koje su diktirale epidemiološke mjere suzbijanja širenja virusa COVID-19 tako da je organizator turnira – Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica otkazala održavanje svih popratnih sadržaja i događanja koji u Višnjicu, uz turnir, prvog vikenda kolovoza tradicionalno privlače veliki broj posjetitelja.

Tijekom subote, a prije početka turnira, za Stjepana Križanca i sve pokojne branitelje iz Višnjice položeni su vijenci upaljenje svijeće na Stjepanovom posljednjem počivalištu i kod spomen obilježja na višnjičkom groblju. Zbog epidemioloških mjera to je učinilo malobrojno izaslanstvo u kojem su, uz članove Stjepanove obitelji, bili predstavnici organizatora turnira - USR "Sport za sve" Višnjica, zatim predstavnici Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava i MK Ketač, državni tajnik u Ministarstvu obrane i izaslanik ministara branitelja Zdravko Jakop te predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić.

Unatoč svemu na turniru je sudjelovalo 20 malonogometnih ekipa. Prvi dio turnira odigran je u subotu, 1. kolovoza, a završnica turnira dan kasnije, u nedjelju 2. kolovoza. Među četiri ekipe koje su se plasirale u poluzavršnicu veliki pobjednički pehar na kraju je turnira, nakon odigrane finalne utakmice u kojoj je pobjednik turnira odlučen izvođenjem kaznenih udaraca, podigla ekipa Graditeljstvo Cvilko. Poražena u finalu, a time osvajač drugog mjesta bila je ekipa ŠIC bar Ljutomer. Treće je mjesto pripalo ekipi Furious expres & Draganić pilana & Carpona food

Četvrtfinala:
ŠIC bar Ljutomer - Trakošćan 1:0
Bedenec - Furious expres&Draganić pilana&Carpona food 1:3
ŠD AS - Valuna 2:1
Tico Boys - Graditeljstvo Cvilko 0:0 (1:2 nakon sedmeraca)

Polufinala :
ŠIC bar Ljutomer - ŠD AS 0:0 (3:2 nakon sedmeraca)
Furious expres&Draganić pilana&Carpona food - Graditeljstvo Cvilko 0:5

Utakmica za 3. mjesto
Furious expres&Draganić pilana&Carpona food - ŠD AS 2:1(nakon izvođenja sedmeraca)

Finale:
Graditeljstvo Cvilko ŠIC bar Ljutomer 2:2 (4-2 nakon izvođenja sedmeraca).

Najboljim golmanom turnira proglašen je Danijel Končevski (Graditeljstvo Cvilko), dok je najbolji strijelac turnira bio Ivan Kovačec (Graditeljstvo Cvilko) s četiri postignuta pogotka.

Nagrade za prva četiri mjesta te golmana i strijelca podijelili su državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop (izaslanik ministarstva obrane), predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Robert Dukarić te predsjednik Udruge za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica Mario Galinec.