Mečevima 1. kola počela nova sezona u Premijer hrvatskoj hrvačkoj ligi, Vindija večeras domaćin

| 30.4.2023. u 08:57h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Mečevima 1. kola počela je nova sezona u Premijer hrvatskoj hrvačkoj ligi, a sastav Vindije će večeras ugostiti Hrvatski Dragovoljac.

- Ove sezone ždrijeb nas je malo pomazio jer idemo od recimo to tako slabijih prema jačim momčadima. U 1. kolu ugostit ćemo Hrvatski Dragovoljac, u 2. kolu, 13. travnja, bit ćemo gosti Zagreba, nakon toga, 19. svibnja, dolazi nam Sesvete, 2. lipnja ugostit ćemo Petrinju, a u posljednjem kolu prvog dijela sezone, 9. lipnja, odlazimo kod Sesvetskog Kraljevca - rekao je trener hrvača Vindije Andrija Barić.

U odnosu na lani Vindija će ove sezone imati širi kadar.

- Vratili su nam se dva hrvača koji su bili na posudbi u Koprivnici, Ivica Florijanić koji će biti u kategoriji do 77 kilograma i Ivan Sambolec koji će kandidirati za kategoriju do 87 kilograma. I ove godine imamo momčad koja je sastavljena isključivo od domaćih snaga, a mislim da imamo jako dobru ekipu. Lani su nas poremetile ozljede, a kada smo se pokrpali posljednja dva meča s najjačim sastavima u ligi othrvali smo neriješeno, što je pokazatelj da imamo kvalitetu. Zajedno smo već tri- četiri godine, 2020. godine smo s tom ekipom osvojili naslov i ove sezone, ako nas malo pomazi sreća, kao što nas je prošle godine zaobišla,mogli bi osvojiti naslov bez problema. I nedavno pojedinačno Prvenstvo Hrvatske, na kojem smo ekipno bili drugi, iza zagrebačkog Metalca, pokazalo je da imamo kvalitetu da budemo sigurno barem među prve tri momčadi - naglasio je Barić.

Konkurencija će biti kao i prošle sezone.

- Svi imaju iste ekipe, nitko se nije ništa pojačavao, a naša je prednost da bi ove sezone trebali biti puno bolji jer ponavljam lani su nas poremetile ozljede a nismo imali širinu u kadru. Naravno, najveći kandidati za titulu i ove sezone bit će nam Petrinja i Sesvetski Kraljevec - rekao je Barić.

Mečevi će se i dalje moći gledati u live streamu, a novost u odnosu na prošlu sezone je da će Sportska televizija prenositi po jedan meč u svakom kolu, a onaj koji će biti u izravnom prijenosu održat će se u petak u 18 sati.

Večerašnji susret s Hrvatskim Dragovoljcem počet će u 19 sati u varaždinskom Graberju.