Matija Topolovec - brzi i žestoki: Ako voliš ovaj sport, naći ćeš načina da se njime baviš

VV | 17.7.2023. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Matija Topolovec iz Madžareva, pored Novog Marofa, već je od mlade dobi znao čime se želi baviti, a to je automobilizmom. Iako je do nedavno bio samo entuzijast, od 2018. godine time se počeo baviti i profesionalno, kao vozač na utrkama u Hrvatskoj, a jedna poznata filmska franšiza odigrala je ulogu na tom putu.

- Od malena traje ljubav s autima i sve što ima veze s autima, a ona je krenula s autićima. Revolucija se dogodila kada su se pojavili filmovi Brzi i žestoki i tada smo krenuli u neke ozbiljnije vode. Počeli smo slagati prve aute, odnosno počeli smo ih kako mi to kažemo “tunirati” i onda smo se upoznali sa Seat Ibizom Cupra, s kojom se družimo već četiri godine - rekao je Topolovec.

Kao i mnogi drugi sportovi u Hrvatskoj koji nisu nogomet, i automobilizam je zapravo vrlo slabo razvijen i praćen sport u “lijepoj našoj”, a jedini je vozač s prostora Varaždinske županije koji se natječe u više različitih disciplina Prvenstva Hrvatske u brdskim auto utrkama.

- Sam auto moto sport je dosta slabo zastupljen u Hrvatskoj u odnosu na ostale zemlje iz regije ili svijeta. U našem kraju, ja sam u pravilu možda jedini vozač koji vozi više prvenstava u Hrvatskoj, brdske utrke, formula driver i autoslalom utrke, a to su neke od disciplina u kojima sam ranije vozio - istaknuo je Topolovec.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Video sadržaj