Mateša i Krajač primili u HOO-u zlatnu sedmobojku Janu Koščak te oca i trenera Patrika Koščaka

HOO | 12.7.2022. u 08:35h | Objavljeno u Sport

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač priredili su prijam za 16-godišnju zlatnu hrvatsku sedmobojku Janu Koščak, s kojom je u pratnji bio njezin otac i trener Patrik Koščak. 

Mlada Varaždinka je početkom srpnja osvojila u Jeruzalemu prvu hrvatsku zlatnu medalju na mlađejuniorskim europskim prvenstvima (U18). Tijekom dva dana u sedam je disciplina osvojila 6106 bodova, čak 300 bodova više od prve pratiteljice. To je, ne samo novi hrvatski mlađejuniorski rekord, nego i najbolji rezultat ove godine u svijetu. Pritom je poboljšala i pet osobnih rekorda. 

Nakon što su iz prve ruke saznali kako se osvaja europska mlađejuniorska zlatna medalja, predsjednik HOO-a Mateša i glavni tajnik Krajač čestitali su Jani na osvojenom zlatnom odličju, iskazujući i zadovoljstvo što ju je HOO otprije prepoznao kao vrhunski sportski potencijal, uvrstivši je u Program hrvatskih olimpijskih nada. Potkraj ovoga mjeseca Jana Koščak bit će jedna od naših atletskih uzdanica na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Banskoj Bystrici u Slovačkoj.   

Glavni tajnik Krajač obećao je daljnju HOO-ovu potporu Jani Koščak, a nakon uručenja prigodnih darova HOO-a, glavni majstor "obiteljske radionice" iz koje je proizašla perspektivna atletičarka, Patrik Koščak, zahvalio je čelnicima HOO-a na srdačnom prijamu.