Mateo Žugec trenira pod nadzorom svog trenera u klubu Emila Šanjeka

Mateo Žugec, član GK Vindija, izborio plasman na juniorsko Svjetsko prvenstvo!

| 26.5.2019. u 21:18h | Objavljeno u Sport

Član Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec je u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku u sklopu Svjetskog kupa u gimnastici „Dobro World Cup Osijek 2019.“ uspio izboriti svoje mjesto kao prvi i jedini hrvatski predstavnik na juniorskom Svjetskom prvenstvu, koje će se za mjesec dana održati u mađarskom Gyoru. Mateo Žugec radi pod nadzorom svog trenera Emila Šanjeka.

Žugec je tako ušao u povijest, a svojom odlično odrađenom vježbom na konju s hvataljkama, za koju je dobio ocjenu 13.666, iznenadio je mnoge, kako struku, tako i ostale poklonike sportske gimnastike.

Na natjecanju u Budimpešti, pod nazivom „5th International Junior Budapest Cup Mens Artistic Gymnastics, Budapest 2019.“, jakom turnir dvanaest najjačih nacija (Ukraina,Rusija,Engleska, Vietnam, Bangladeš, Izrael Italija, Slovačka, Češka, Slovenija,Mađarska,Hrvatska) osim fantastičnog Matea Žugeca nastupila su i druga dva predstavnika GK Vindija, Teo Bartolec i Vito Nušak .

Teo Bartolec odlično je odradio svoju vježbu, no nije bilo dovoljno radi sitnih grešaka u doskocima te je završio na 12. mjestu, što je i dalje odličan rezultat, a i vidljiv je napredak kao i da je iskustvo sa svakim međunarodnim natjecanjem sve više prisutno.

Mateo Žugec, dokazavši se u sklopu Svjetskog kupa u Osijeku, ipak nije mogao dva dana u nizu zadržati koncentraciju. Usred vježbe doživio je pad sa konja, u elementu iz kojeg nikada ne pada i tako izgubio priliku za finale,u kojem je mogao nastupiti, s pola boda prednosti  i uzeti zlato.

Najbolje plasirani Varaždinac, i ujedno jedini finalista , bio je Vito Nušak , koji je iznenadio i to ne samo ulaskom u finale, među osam najboljih, već i u finalu drugoga dana, gdje je u strašnoj konkurenciji, zamalo uzeo medalju, no i četvrto mjesto je ogroman rezultat i pokazatelj da Varaždin ima još mnogo nadolazećih vrhunskih gimnastičara, koji će se boriti za svoje pozicije u reprezentaciji za naredno Europsko prvenstvo juniora 2020. godine.